Livsfarlig redningsaktion: Kravler fire etager op ad bygning efter dinglende dreng

En fireårig dreng blev lørdag aften reddet, da han hang på ydersiden af en altan i Paris.

Udgivet Opdateret

En ung mand bliver hyldet i Frankrig og resten af verden som en helt, efter en nervepirrende situation udspillede sig lørdag aften i det nordlige Paris. Det skriver blandt andre CBS News.

Her handlede 22-årige Mamoudou Gassama hurtigt, da en lille dreng hang på ydersiden af en balkon ved en lejlighed på tredje etage. Han kravlede selv via en række altaner de fire etager op på ydersiden af bygningen og fik hevet dreng ind på den rigtige side af rækværket.

En video af den nervepirrende og imponerende blev lagt på Facebook, og derfra er opmærksomheden omkring den 22-årige hverdagshelt eksploderet.

Han blev hyldet af Paris’ borgmester, Anne Hidalgo, og mandag har han været på besøg hos præsident Emmanuel Macron, som har tildelt ham en medalje for sin modige handling. Macron har samtidig lovet Mamoudou Gassama, der er asylansøger fra Mali, et fransk statsborgerskab og et job som brandmand.

Rystede efter sin heltedåd

Mamoudou Gassama har udtalt, at han blev opmærksom på den faretruende situation, da en gruppe samlede sig ved lejlighedsbyggeriet.

– Jeg så en masse personer, der råbte, og biler, der dyttede. Jeg klatrede op og – gudskelov – reddede jeg barnet, fortalte han.

Den modige redningsmand blev voldsomt påvirket af situationen.

– Jeg var bange, da jeg reddede barnet. Da vi kom ind i stuen, begyndte jeg at ryste. Jeg kunne knap nok stå op, så jeg blev nødt til at sætte mig, fortæller han.

Den blot fireårige dreng var ifølge de foreløbige meldinger fra politiet alene i lejligheden. Faren er blevet indkaldt til forhør for at have forladt sit barn uden opsyn. Moren var angiveligt rejst væk.

Powered by Labrador CMS