Livsfarligt vejr på vej mod USA

Udenrigsministeriets Borgerservice har sendt en advarsel ud.

Udgivet Opdateret

Udenrigsministeriets Borgerservice har fredag udsendt en advarsel om, at Orkanen Dorian forventes at ramme Florida i USA 1.-2. september.

Ifølge TV2 Vejret lå orkanen over Atlanterhavet fredag. På det tidspunkt var der tale om en kategori 2-orkan. Orkaner måles i styrketal 1-5, og forventningen er, at Dorian stiger i styrke til kategori 4.

Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, skriver, at udtrykket orkan bruges, når det blæser med mere end 117 kilometer i timen, og derover, og det kan få ting stå imod overfor.

“Huse bliver ødelagt, træer knækker som tændstikker eller bliver revet op med rode, højspændings- og telefonledninger rives ned, for blot at nævne nogle af de mest spektakulære skader. Udover dette kan kystnære områder blive ramt af kraftige stormfloder, skabt af de meget stærke vinde,” skriver DMI.

Det er virkelig ikke for sjov

Noget tyder på, at Dorian bliver en oplevelse af netop den størrelse.

– Det er en hidsig tropisk storm, og det er mere, end der nogensinde er målt i Danmark, siger DR’s vejrvært Louise Gade Siig, til DR Nyheder.

Artiklen fortsætter efter under videoen 

Udenrigsministeriets Borgerservice skriver, at danskere, der befinder sig i den del af verden, hvor Dorian forventes at ramme hårdt i de kommende dage, skal orientere sig hos lokale myndigheder om, hvad de skal gøre. Ifølge DR Nyheder er der erklæret undtagelsestilstand i Florida, mens man venter på Dorian.

Ron DeSantis, guvernør i Florida, udtalte sig i en pressemeddelelse, da undtagelsestilstanden blev annonceret.

– Enhver borger bør have mad, vand og medicin klar til syv dage, og en plan, til hvis katastrofen rammer, siger Ron DeSantis i pressemeddelelsen.

Powered by Labrador CMS