Løkke ringer til Lykketoft efter svindler-kommentar

Mogens Lykketoft ville ifølge statsministeren hverken be- eller afkræfte kritikken fra lækket tale.

Udgivet Opdateret

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har tirsdag ringet til formand for FN’s Generalforsamling, Mogens Lykketoft, efter han i tale har kaldt statsministeren for “en lille svindler”.

Talen blev holdt ved en privat reception på Christiansborg i forbindelse med Mogens Lykketofts 70-års fødselsdag. Talen sendte han fem dage efter ud til receptionens gæster i en mail, som Berlingske er kommet i besiddelse af.

– I går blev jeg forelagt et citat fra Mogens Lykketoft til kommentar. Det forekom mig så helt langt ude, at mit første indfald var, at det måtte være et falsum.

– Ringede ham derfor op for at få det af- eller bekræftet, inden jeg i givet fald skulle forholde mig til det. Det kom der ikke noget ud af, skriver statsministeren på sin Facebook-side.

I talen kalder Lykketoft Venstre-regeringen med Lars Løkke Rasmussen i spidsen, for “den mest fladpandet populistiske regering, vi har haft i min levetid”.

– Over for mig ville han ikke vedstå sig det, men omvendt heller ikke afkræfte det. Af samme grund har jeg ladet det fare. Også fordi jeg sådan set er enig i, at privat er privat, skriver statsministeren videre om Lykketofts tale.

Det var ikke kun Lars Løkke Rasmussen, som ved fødselsdagsreceptionen blev udsat for skarp kritik. Også den tidligere SR-regering bliver i talen beskyldt for at have været så “talent- og profilløs, at den banede vejen tilbage for den lille svindler, der nu er statsminister”.

Ritzau har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Mogens Lykketoft.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS