Mænd behandler kvinder i høje hæle anderledes

Foto: Colourbox
Udgivet Opdateret

Det er julefrokost-tid, og mange kvinder hoppe i de højhælede. Måske for at imponere mændene, måske fordi de selv synes, det ser godt ud. Uanset hvorfor, har de høje hæle en effekt på mænd.

At høje hæle er sexede, er vi vist ikke i tvivl om. Mange kvinder nyder, at deres kroppe bliver længere og mere elegante at se på, når de smutter i stiletterne. Men hvilken effekt har det på mændene?

En fransk undersøgelse har vist, at mænd behandler kvinder i høje hæle markant anderledes, end hvis de havde flade sko på. Forskere fra Université de Bretagne-Sud placerede kvinder i tre forskellige scenarier, for at se, om deres fodtøj gjorde en forskel. Og det gjorde det:

Kvinder venter kortere tid på hjælp, hvis de har høje hæle på. De kan nemmere stoppe mænd på gaden, og mænd er hurtigere til at lægge an på kvinderne.

Nicolas Gueguen, som forsker i adfærd:

– Hæl-højden har en stærk indflydelse på mænds adfærd. Helt enkelt gør høje hæle kvinder smukkere, siger han ifølge Metro.

Studiet viste, at hvis en kvinde taber en handske, mens hun er iført høje hæle, er der 50 procent større chance for, at en mand samler den op. Samtidig ventede de halvt så lang tid på at blive lagt an på, end hvis de havde flade sko på.

Inden feministerne kommer helt op i det røde felt, understreger forskerne, at disse studier lægger vægt på forførelses-ritualet. Kvinder, der går i høje hæle tiltrækker nemmere mænd, fordi de ser højere ud, er mere selvsikre og har en længere silhuet og en fremtrædende bagdel.

Powered by Labrador CMS