Malalas æresborger-udnævnelse udskudt

Newspaq
Udgivet Opdateret

Newspaq
Newspaq

Kåringen af Malala Yousafzai, årets modtager af Nobels fredspris, som canadisk æresborger er blevet aflyst.

Den nykårede modtager af Nobels fredspris, den 17-årige Malala Yousafzai, skulle torsdag være blevet udnævnt til æresborger i Canada. Men på grund af skyderiet i Canadas hovedstad Ottawa er ceremonien blevet udsat.

Den canadiske premierminister Stephen Harper skulle oprindeligt have tildelt æresborgerskabet til den unge pakistanske aktivist, der i år får Nobels fredspris for sin kamp for pigers ret til skolegang i det fattige land.

Men Harper har aflyst alle aftaler efter skudepisoden i Ottawa, da en mand først skød en soldat ved et krigsmonument for derefter at affyre 30 skud inde i det canadiske parlament.

Soldaten døde senere af sine sår, og også gerningsmanden blev efterfølgende dræbt.

Ifølge det canadiske medie CBC News har flere myndighedskilder bekræftet, at gerningsmanden er den 32-årige Michael Zehaf-Bibeau.

Han er canadisk statsborger og konverterede angiveligt til islam for nogle år siden. Han har siddet i fængsel i 2012 for trusler, og retsdokumenter viser, at han angiveligt havde adresse i Montreal.

Oplysningerne er imidlertid ikke blevet bekræftet af politiet.

Afspærringer og barrikader blev sent onsdag aften lokal tid fjernet fra det canadiske parlament, efter at området har været lukket for civile i flere timer i kølvandet på skuddramaet. Det lokale politi oplyser ifølge CNN, at det igen er muligt og sikkert for offentligheden at være i området.

Parlamentet var afspærret i timevis, og mens dele af området blev åbnet i løbet af aftenen, holdt politiet parlamentet fuldstændig lukket. Flere parlamentsmedlemmer var således barrikaderet inde på deres kontorer, mens politiet søgte i området efter mulige gerningsmænd.

/ritzau/NTB

Powered by Labrador CMS