Malenes nevø døde som 15-årig: Læs hendes bøn til landets unge

Andre unge skal ikke begå samme fejl. Forældre skal tale med deres børn.

Malene Steffensens nevø er død. Hun håber at andre børn træffer et andet valg, end han gjorde. Foto: Privat.
Udgivet Opdateret

– I den ene hånd er stofferne, i den anden er jeres liv… Hvis du vælger stofferne, kommer du måske IKKE tilbage til livet – hvad vælger du!?

Sådan lyder det i en opfordring på Facebook fra fasteren til den 15-årige dreng, der natten til torsdag afgik ved døden efter at have indtaget det euforiserende stof MDMA, også kendt som Ecstasy, i Haslev, fortæller DR Sjælland.

Opslaget er delt over 35.000 gange, siden Malene Steffensen slog det op.

– Jeg vil gerne sige til andre unge mennesker, at de skal være klar over, at stoffer kan koste dem livet. De skal vælge, hvad de vil – livet eller stofferne. For det er ikke sikkert, at de vågner igen, hvis de tager stoffer, siger hun til DR Sjælland.

– Hvorfor var det vigtigt for dig at dele det her opslag?

– Nå man hører om unge, der er døde af stoffer, tænker man, at det ikke kommer en selv ved. Det er altid andre steder, det sker. Men nu står jeg selv i situationen som pårørende, og ser min bror og hans kone gennemgå deres livs værste mareridt. Andre unge skal se, hvilke konsekvenser det kan have at vælge stoffer til, siger hun til DR Sjælland.

Forældrene skal tage mere ansvar

Malene Steffensen håber også, at hendes opråb kan være med til at få flere forældre til at tage den alvorlige snak med deres børn.

– Vi siger bare til dem, at stoffer er farlige. Men det er der jo så meget, der er, tænker de. Vi skal fortælle dem, hvad der rent faktisk kan ske med kroppen, når man tager stoffer. For eksempel at den kan blive overophedet og koge som et æg, siger Malene Steffensen til DR Sjælland.

– Vi er simpelthen nødt til det. De her stoffer florerer overalt, siger hun.

At stofferne florerer flere steder i landet, vidner en historie fra Syd- og Sønderjylland om. 

Her blev to teenagepiger lørdag morgen indlagt til intensiv behandling på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg.

Hos Syd- og Sønderjyllands Politi mistænker man, at de to piger har indtaget MDMA, eller et lignende stof, og hos politiet opfordrer man forældre til unge mennesker i området til at undersøge, hvordan deres børn har det.

Der er en risiko for, at flere unge er i en lignende situation som de to piger

Powered by Labrador CMS