Mand anholdt for flere overgreb mod mindreårige

En 46-årig mand er anholdt og sigtet for flere overgreb mod børn.

Det er her ved Retten i Helsingør, den 46-årige mand blev varetægtsfængslet i fire uger. Foto: Søren Bidstrup/Scanpix.
Udgivet Opdateret

Københavns Vestegns Politi har sammen med Nordsjællands Politi siden torsdag efterforsket en sag, hvor en 46-årig mand fra Vestegnen er mistænkt for seksuelt overgreb på flere børn under 12 år. Det oplyser Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

Den 46-årige mand blev torsdag den 16. marts anholdt af Nordsjællands Politi for et sådan overgreb og dagen efter varetægtsfængslet i fire uger i et grundlovsforhør afholdt bag dobbeltlukkede døre ved Retten i Helsingør. I forbindelse med grundlovsforhøret, blev der nedlagt navneforbud i sagen.

De dobbeltlukkede døre og navneforbuddet gør også, at oplysningerne om sagen er meget sparsomme.

Det har derfor ikke været muligt for Newsbreak.dk at få oplyst, hvor mange sigtelser eller hvor mange børn, der skulle være involveret i sagen.

– Det kan jeg ikke sige noget om, siger Svend Foldager, politiinspektør ved Københavns Vestegns Politi, til Newsbreak.dk, og fortsætter:

– De dobbeltlukkede døre og navneforbuddet gør, jeg heller ikke kan kommentere på selve sigtelserne.

Store ressourcer

– Der er sat betydelige efterforskningsressourcer ind på afdække denne alvorlige sag. Men på grund af de dobbeltlukkede døre, har vi ikke mulighed for at gå i detaljer om efterforskningen. Vi kan dog oplyse at vi er i et meget tæt samarbejde med de kommunale myndigheder samt Børnehus Hovedstaden og deres psykologer i denne sag, oplyser Svend Foldager.

Arbejdede med børn

Ifølge Ekstra Bladet skulle den anholdte tidligere have arbejdet med børn i Albertslund Kommune. Sigtelserne skulle dog omhandle episoder udenfor kommunens regi. Alligevel er der bekymring:

– Derfor er vi selvfølgelig også bekymret for, at der kan være sket overgreb i institutionen og har derfor holdt møde med personale og forældre – og vores fokus er på at hjælpe børn og forældre mest muligt. Det er det, vi bruger alle vores kræfter på, siger direktør for Børn, sundhed & velfærd i Albertslund Kommune, Kristina Koch Sloth til Ekstra Bladet.

At den anholdte har arbejdet med børn i en institution, er dog ikke noget som politiinspektøren vil bekræfte.

– Det kan jeg ikke kommentere på.

Politiinspektøren kan dog løfte sløret for, hvorfor to politikredse er indblandet:

– Han bliver anholdt i Nordsjælland, men fremstillingen er i den kreds, hvor overtrædelserne (ifølge sigtelserne. red.) er sket.

Powered by Labrador CMS