Mand fra Danmark i kritisk tilstand: Styrter 10 meter ned i kløft – makker blev dræbt

En 79-årig mand er i kritisk tilstand efter et alvorligt styrt.

En mand bosiddende i Danmark er i kritisk tilstand efter at alvorligt fald. Arkivfoto: Torben Christensen.
Udgivet Opdateret

En svensk mand omkom og en mand bosiddende i Danmark er i kritisk tilstand, efter de onsdag eftermiddag faldt ned i en 10 meter dyb kløft i Saksunardalur på Færøerne.

Det skriver Ekstra Bladet.

– De er en del af en gruppe på omkring ti personer, som er ude og kigge på planter på fjeldet. Da de skal tilbage igen går de langs en kløft, som ligger på fjeldsiden, men af uvisse årsager falder de ned i den, siger Hallgyn Hansen, der er vagtchef ved Færøernes Politi, til Ekstra Bladet.

Brækket ben og kraniebrud

– Der er mange sten i kløften, og de lander med overkrop og hoved først. Den 79-årige mand, der normalt er bosiddende i Danmark, har brækket det ene ben og fået kraniebrud, siger vagtchefen.

Ifølge Ritzau blev de to faldende personer fløjet til landssygehuset i Thorshavn, hvor det blev konstateret, at de havde svære skader begge. Senere afgik den 41-årige svensker ved døden

Den 79-åriges tilstand er stadig alvorlig, og politiet har ikke haft lejlighed til at tale med ham, fordi han ikke har været ved bevidsthed.

På nuværende tidspunkt ved politiet ikke, hvordan ulykken kunne ske. Men har dog en teori efter at have afhørt andre i gruppen.

– Noget tyder på, at en af dem falder først og på en eller anden måde tager den anden med i faldet. Måske på grund af en refleks, hvor han griber ud efter noget, siger Hallgyn Hansen.

Vagtchefen fortæller endvidere, at konen til den kvæstede mands også var en del af gruppen.

Powered by Labrador CMS