Mand ligger i koma: Regeringen giver alle hans ting væk imens

Staten var sikker på, han ville forblive hjernedød og ikke havde brug for sine ejendele.

Da 52-årige Marcel vågnede var alle hans ejendele væk.Arkivfoto: SCANPIX
Arkivfoto: SCANPIX

Udgivet Opdateret

I slutningen 2014 blev Marcel Blanchette næsten banket til døde. Mens han kæmpede for sit liv i koma, var staten sikker på, at han ikke ville vågne op igen. Så da Marcel vågnede, havde han ingenting. Hans lejlighed var blevet opsagt og hans ejendele var blevet givet væk til velgørenhed. Det skriver CBC.

– Det var knusende. Jeg mistede alt i mit liv, fortæller den 52-årige med tårer i øjnene.

Staten bliver værge

Marcel siger, at han ikke kan huske overfaldet fra 2. december 2014, der blandt andet flækkede hans kranie og gav ham livstruende blødninger i hjernen. Efter flere operationer endte canadieren i en koma der varede flere uger.

Bagefter fulgte tre måneder på intensivafdelingen og flere måneder i rehabilitering. 12. januar 2015 underskrev lægerne på hospitalet en erklæring, der beskikker en offentlig værge til at varetage svage personers interesser.

Værgeskabet varede i 13 måneder, indtil februar 2016. Marcel snakker ikke med sin biologiske familie. Hans stedmor ville gerne tage sig af hans ting, men da hun ikke er slægtning, var det ikke muligt. Derfor kom staten til at varetage Marcels økonomiske og personlige interesser.

Marcels ting var for dyre i drift

Marcel fortæller, at han fandt ud af, at hans ting og lejlighed var væk efter tre måneder på hospitalet. Den offentlige værge havde opsagt Marcels lejlighed og givet hans ejendomme væk til velgørenhed heriblandt møbler, tøj, kunst, personlige dokumenter og familiebilleder.

Heldigvis havde velgørenhedsorganisationen gemt nogle af hans personlige dokumenter så som eksamensbeviser og nogle få familiebilleder. Dem har han nu hængende på væggen af sin nye lejlighed.

Ifølge staten overskred hans ejendomme ikke prisen på, hvad det kostede at flytte og opbevare dem. Da Marcels familie ikke kunne hjælpe og han ikke selv havde pengene til opbevaringen, var det påkrævet af den offentlige værge at gøre, som han gjorde.

“De var sikker på, jeg ville dø”

Ifølge Marcel har staten antaget, at han aldrig ville vågne op fra komaen og komme tilbage til sit liv. Han ville jo ikke få brug for sine ting eller lejlighed, hvis han lå bevidstløs i en seng.

– Så vidt jeg ved, troede de, jeg ville blive hjernedød, fortæller Marcel og fortsætter:

– Jeg tror det største problem er, at de mistede håbet.

Idag bor Marcel i en etværelses lejlighed. Efter mere end et år på hospitalet og plejecenter siger han, at han er kommet sig 80 procent. Det eneste man kan se efter angrebet er et ar på højre kind, og at hans næse er lidt skæv. Han motionerer hver dag og har meldt sig til kurser indenfor software for at genstarte sit IT firma.

Marcel valgte at sagsøge organisationen, der varetog hans interesser i maj. Han vil have 620.000 kroner i erstatning. Det svarer til hans ejendele, husleje og genetablering af vigtige dokumenter som fødselsattest.

Powered by Labrador CMS