Mand sætter ild til sig selv ved Det Hvide Hus

Det er uklart, om en mand uden for Det Hvide Hus satte ild til sig selv ved et uheld eller med overlæg.

Udgivet Opdateret

En mand har sat ild til sig selv uden for Det Hvide Hus i Washington. Det oplyser Secret Service på Twitter.

Manden har fået førstehjælp på stedet. Der er ikke umiddelbart yderligere oplysninger om hans tilstand, lige som Secret Service ikke meddeler, om der var tale om et uheld eller om det skete med overlæg.

Det område, hvor manden satte ild til sig selv, er et sted, som mange turister besøger.

Det skete omkring klokken 12.20 lokal tid (18.20 dansk tid), oplyser Secret Service.

Ifølge CNBC satte den endnu uidentificerede mand ild til sig selv foran en række turister ved Ellipse Park, der ikke ligger langt fra Det Hvide Hus.

En talsmand fra Secret Service oplyser til TV-stationen, at mandskab reagerede i løbet af sekunder efter, manden havde sat til til sig selv.

– Han begyndte at gå og pludselig kom der betjente til området – og så kollapsede han og så blev ilden slukket, siger Alina Berzin, der var tæt på episoden og fik den foreviget på sin telefon.

Secret Service, der er til stede omkring Det Hvide Hus, har blandt andet til opgave at passe på USA’s præsident og regeringschefer på besøg i USA.

Ikke første gang

Det er anden gang inden for kort tid, at en person sætter ild på sig selv uden for Det Hvide Hus. En lignende episode fandt sted 12. april, hvor en mand i en elektrisk kørestol satte ild til sin jakke.

Denne mand blev indlagt med brandsår, men var uden for livsfare.

Secret Service oplyste dengang til CNN, at en større røgsky blev opdaget og man derfor blev nødt til at afspærre en del af Pennsylvania Avenue og 17th Street.

– En mand i en elektrisk kørestol satte ild til sin jakke, mens han sad ved det nordlige hegn, skrev Secret Service på Twitter.

En talsmand fra Secret Service oplyste til CNN, at det formodes, manden er psykisk ustabil – og der derfor ikke er mistanker om, han ville skade præsidenten.

Powered by Labrador CMS