Mand snuppet 11 gange for at køre lastbil uden kørekort

Det var anden dom til den 40-årige mand.

Det kan blive rigtigt dyrt, hvis man kører uden kørekort. Det har en mand fra Horsens måttet sande. Foto: Colourbox.
Udgivet Opdateret

Et manglende kørekort hos en 40-årig mand var ikke nok til at afholde ham fra at sætte sig bag rattet i tonstunge lastbiler.

Det kom til at koste både bøde, en tur bag tremmer og samfundstjeneste.

En 40-årig mand fra Horsens-området blev mandag ved retten i Horsens idømt fire måneders betinget fængsel med vilkår om 100 timers samfundstjeneste og en tillægsbøde på 12.000 kroner for i 11 tilfælde fra februar til marts 2017 at have kørt lastbil, til trods for at han var frakendt sit kørekort.

Det oplyser Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Otte måneders fængsel

– Dommen i går blev fastsat som en fællesstraf sammen med en delvist betinget dom fra februar i år. Den 40-årige mand blev i februar idømt en fængselsstraf på otte måneder, hvoraf de to måneder skulle afsones. De resterende seks måneder blev gjort betinget på vilkår af udførelse af 120 timers samfundstjeneste, forklarer specialanklager Pernille Moesborg fra Sydøstjyllands Politi.

Tidligere dom i februar

Ved vurderingen af, om der ved straffens udmåling skulle lægges vægt på dommen fra februar, lagde retten vægt på, at der var tale om nye overtrædelser begået hurtigt efter dommen, og at alle overtrædelser var begået i erhverv med lastbiler.

– Den 40-årige har udført sin samfundstjeneste fra dommen i februar, og samfundstjenesten tæller for 2/3 af straffen, så derfor var der to måneder tilbage, der blev taget med i dommen mandag, siger Pernille Moesborg.

Den 40-årige modtog dommen.

Powered by Labrador CMS