Mandag starter ugelang kontrol af bilister

Mandag begynder politiet - sammen med Rådet for Sikker Trafik - en ugelang kontrol af danske bilister og deres fokus på at køre bil.

Med start mandag og ugen ud har færdselspolitiet fokus på uopmærksomme bilister. Foto: Politi.dk
Udgivet Opdateret

Du kender det sikkert allerede, sloganet.

“Kør bil når du kører bil”.

Ja, du har hørt det før, men det er ikke desto mindre stadig overskriften, når landets færdselspoliti i samarbejde med Rådet for Sikker Trafik mandag blæser til særaktion.

Opgaverne målrettes mod at tjekke bilister, der har travlt med alt muligt andet, mens de kører bil. Det oplyser Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

– Undersøgelser viser, at uopmærksomhed er blandt de hyppigste ulykkesfaktorer og vurderes at være en afgørende faktor i en tredjedel af alle trafikulykker. Det tal bekræftes af den udvidede dødsulykkesstatistik for 2014, hvor manglende eller utilstrækkelig opmærksomhed skønnes at have været medvirkende faktor i 35 procent af dødsulykkerne, skriver Rigspolitiet.

Vi har tidligere på Newsbreak.dk fortalt om flere ulykker på den bekostning. Husker du for eksempel manden, der kiggede mobiltelefon og dræbte en ung mand, der kort før jul var ude for at købe juletræ og gik i vejkanten?

Så er der også bilisten, der blev stoppet, mens han kørte for stærkt og i øvrigt havde travlt med at se TV-avisen på en medbragt ipad.

Indsatsen vil vare hele uge fem.

Du kan læse mere om samarbejdet hos Rådet for Sikker Trafik.

Powered by Labrador CMS