Margrethe fejrer sin kusine på slottet

Prinsesse Elisabeth fejrer sin 80 års fødselsdag sammen med kusine Daisy. Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix
Udgivet Opdateret

Prinsesse Elisabeth skal fejre sin runde fødselsdag på Fredensborg Slot med regentparret og seks nære venner.

Det er ikke alle, der får lov at fejre sin fødselsdag på Fredensborg Slot sammen med dronning Margrethe og prins Henrik.

Derfor blev prinsesse Elisabeth, der er dronningens kusine, overrasket og glad, da hun fik en invitation til slotsmiddag og kongelig fejring af sin 80-års fødselsdag fredag den 8. maj.

Det skriver Billed Bladet.

– Jeg fik det allerede at vide ved nytårstaflet på Amalienborg, hvor Henri trak mig til side og sagde, at han og Daisy gerne ville se mig på min fødselsdag. Det blev jeg meget glad for, siger den aldrende prinsesse.

Prinsesse Elisabeth tager ikke alene til fest på sin kusines slot. Hun har nemlig fået lov at tage seks venner med, der også kan skåle med dronningen og synge fødselsdagssang for prinsessen. Hun har derfor valgt at invitere sin bror, grev Ingolf, og hans kone Sussie, advokaten Jørgen Hertling med hustruen Inger og kronprinsens tidligere sekretariatschef Carl Erik Freiesleben med konen Karin.

Elisabeth er aldrig selv blevet gift, men levede sammen med fotografen Claus Hermansen i over 20 år, før han døde i 1997. Hvis de to var blevet gift, havde Elisabeth mistet sin prinsesse-titel.

I fødselsdagssangen bliver selskabet nødt til at holde sig til prinsessens ene navn for ikke at kløjs i sangen. Elisabeth blev nemlig døbt med det knap så mundrette fulde navn Elisabeth Caroline-Mathilde Alexandrine Helena Olga Thyra Feodora Estrid Margrethe Désirée.

/ritzau/FOKUS

Powered by Labrador CMS