Mason hårdt såret i Bruxelles: Overlevede to tidligere angreb

Tredje gang plejer at være lykkens gang, men for en amerikansk teenager har det vist sig at være stik modsat. Han har netop overværet sit tredje terrorangreb, og denne gang blev han angiveligt såret.

19-årige Mason Wells fra den amerikanske stat Utah blev hårdt såret ved terror-angrebet i Bruxelles’ lufthavn. Det var hans tredje møde med terror. Foto: Ritzau (indsat: Privatfoto)
19-årige Mason Wells fra den amerikanske stat Utah blev hårdt såret ved terror-angrebet i Bruxelles’ lufthavn. Det var hans tredje møde med terror. Foto: Ritzau (indsat: Privatfoto)
Udgivet Opdateret

19-årige Mason Wells, amerikaner, blev ifølge flere amerikanske national- og lokalmedier hårdt såret i terrorangrebet, der tirsdag formiddag slog ned i Bruxelles’ lufthavn og metro og dræbte mindst 30 mennesker og sårede i hvert fald 230. Han led ifølge faderen kraftige brandskader i ansigtet og på hænderne samt en overrevet akillessene.

Som én ud af 230 er hans historie ikke speciel, men så alligevel. Det er nemlig tredje gang, den kun 19-årige unge mand har terroren helt tæt på.

Den 15. april 2013 stod Mason sammen med sin far kun et stenkast fra bombe-eksplosionerne, som de to tjetjenere Dzhokhar Tsarnaev og Tamerlan Tsarnaev brugte i terror-anslaget ved mållinjen under årets Boston maraton. Den gang sagde far Chad til ABC News:

– Vi lever i en farlig verden, og ikke alle er venlige og elskelige.

Var med ved starten

Som om det ikke skulle være nok, så var den nu 19-årige teenager sågar til stede i Paris, da det ekstreme angreb i byen brød ud i november. Disse angreb blev indledningen på en omfangsrig menneskejagt i netop Bruxelles, og det ledte til anholdelsen af Salah Abdeslam, der er tiltalt for at være med til at stå bag angrebene i Paris. Tirsdagens drabelige eksplosioner menes at være hævn for netop anholdelsen af Abdeslam.

Mason Wells er en del af mormon-samfundet i den amerikanske stat Utah, og det er netop derfor, at han var i Bruxelles’ lufthavn Zaventem på denne skæbnesvangre tirsdag. Mason hjalp med at tjekke mormonske missionærer ind i lufthavnen, og derfor var han midt i “helvede”, da eksplosioner gik af.

Hjemme i Amerika er familien blot glade for, at deres søn er overlevet endnu et terror-angreb.

– Dette er tredje gang vores samfund bliver ramt af et terrorangreb. Det er en velsignelse fra Gud, at han stadig er i live, siger Chad Wells til ABC News.

Terror i Bruxelles:

– To eksplosioner ramte tirsdag morgen kort efter klokken 8 Zaventem-lufthavnen i Bruxelles.

– Klokken cirka 9.15 ramte en eksplosion metrostationen Maelbeek i hjertet af Bruxelles.

– Belgisk politi eftersøger “aktivt” en formodet gerningsmand, der ses på et billede sammen med to, der menes at have gennemført selvmordsangrebet i lufthavnen.

– De formodede tre gerningsmænd ankom angiveligt til lufthavnen i en taxi. Chaufføren har til politiet oplyst, at mændene insisterede på, at han ikke hjalp dem med bagagen.

– Landets offentlige anklager fortæller, at der bliver udført ransagninger og razziaer over hele Belgien.

– Ved en ransagning i bydelen Schaerbeek har politiet fundet eksplosiver, kemikalier og et Islamisk Stat-flag, oplyser anklagemyndigheden.

– Islamisk Stat hævder i en meddelelse at stå bag angrebet.

– Der er fundet store søm eller skruer i brystkassen på én såret, hvilket indikerer, at der har været tale om sømbomber.

– Det bekræftede antal ofre for angrebene er 34 døde og omkring 250 sårede. Myndighederne ventes onsdag morgen at komme med en opdatering på antallet af ofre.

– En færøsk mand er blevet lettere såret. Der er ikke oplysninger om andre skadede danske statsborgere.

– Mindst tre amerikanere, otte franskmænd og tre svenskere er blandt de sårede.

– Flytrafikken til og fra Zaventem-lufthavnen er indstillet hele onsdag.

– Klokken 12 har den belgiske regering bedt befolkningen om at deltage i et minuts stilhed.

– Derudover er et af byens universiteter, alle Starbucks-butikker, flere banker og hæveautomater og dele af den offentlige transport lukket.

– Tirsdag, onsdag og torsdag er nationale sørgedage i Belgien.

Powered by Labrador CMS