Medie vil fyre - ingen går fri

Der skal fyres redaktionelle medarbejdere på B.T. og Berlingske. Berlingskes medarbejdere nedlægger arbejdet

Udgivet Opdateret

Et skuffende salg af annoncer betyder, at den danske mediekoncern Berlingske Media skal spare 17 millioner kroner.

Det oplyser koncernen selv i en pressemeddelelse mandag.

Både Berlingske og B.T. skal reducere antallet af redaktionelle medarbejdere.

Færre ansatte

Samtidig vil koncernens afdelinger for abonnementssalg og annoncesalg blive slået sammen til en samlet kommerciel afdeling. Det vil medføre et lavere antal medarbejdere samlet set, oplyser Berlingske Media.

Et presset annoncesalg betyder, at Berlingske Media skal spare 17 millioner kroner. Det kommer til at betyde fyringer, oplyser koncernen mandag. (Arkivfoto).
Et presset annoncesalg betyder, at Berlingske Media skal spare 17 millioner kroner. Det kommer til at betyde fyringer, oplyser koncernen mandag. (Arkivfoto).

- Siden nytår har annoncesalget været lavere end ventet, og vi skal samtidig håndtere stigende omkostninger til løn og andet, siger Anders Krab-Johansen, koncernchef i Berlingske Media, i pressemeddelelsen.

- Det er altid trist at sige farvel til værdsatte kolleger, og vi havde helst undgået en sparerunde, men vi ser ingen anden mulighed.

Skal forhandles

Det oplyses ikke, hvor mange medarbejdere der står til at miste deres job. Det vil blive forhandlet med koncernens tillidsfolk.

Mandag eftermiddag har Berlingskes medarbejdere besluttet at nedlægge.

Det skriver fagbladet Journalisten, der erfarer arbejdsnedlæggelsen fra flere kilder. Ifølge mediets oplysninger nedlægger medarbejderne arbejdet frem til klokken 09.00 tirsdag morgen.

Rammer også direktører

Besparelserne kommer til at at omfatte både direktører, ledere og medarbejdere, skriver koncernen.

Berlingske Media udgiver Berlingske, B.T., Weekendavisen og Euroinvestor.

Powered by Labrador CMS