Mekaniker: Drab på bekendt var nødværge

Anklagemyndigheden vil have manden dømt for manddrab, men den tiltalte vil fritages for straf på grund af, at det skulle være sket i nødværge. Foto: JOACHIM ADRIAN/POLFOTO
Udgivet Opdateret

En 45-årig mand kræver straffrihed i drabssag fra Ruds Vedby. Han påstår, at han handlede i nødværge.

Der var tale om nødværge, da en 45-årig mekaniker i september sidste år skød og dræbte en 54-årig bekendt på en adresse i Ruds Vedby på det vestlige Sjælland.

Det påstår den 45-åriges advokat, Jesper Storm Thygesen, torsdag ved Retten i Næstved, hvor den 45-årige JB er tiltalt for drab.

Anklagemyndigheden vil have manden dømt for manddrab, men den tiltalte vil fritages for straf på grund af, at det skulle være sket i nødværge.

Hvis retten ikke vil følge JB’s krav, så forlanger han alligevel at blive frifundet for drab og vil i stedet gå med til en dom for vold med døden til følge, oplyser Jesper Storm Thygesen.

Drabet skete en eftermiddag i september sidste år, da JB opsøgte sit offer i Ruds Vedby. Både offer og gerningsmand har roma-baggrund, og anklager Susanne Bluhm forlanger da også, at retten skal dømme manden til udvisning af Danmark.

JB affyrede fire skud mod sit offer, som døde af skudlæsionerne, og derefter flygtede han fra stedet i bil.

Han meldte efterfølgende sig selv til politiet og har siden siddet varetægtsfængslet i sagen.

Den tiltalte stammer fra Serbien, men har boet i Danmark siden slutningen af 80’erne. Han er uddannet mekaniker og pladesmed.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS