Menneskeædende bjørn spreder skræk og rædsel

Borgere frarådes nu at opholde sig i bjergområde, efter flere tragiske episoder, hvor bjørne har spist mennesker.

Borgere frarådes nu at opholde sig i bjergområde, efter flere tragiske episoder, hvor bjørne har spist mennesker. Foto: Scanpix.
Udgivet Opdateret

Folk i det nordlige Japan frarådes at opholde sig i et et skovområde omkring bjergene i området Akita. Det skriver The Guardian.

Advarslen kommer efter at fire mennesker er blevet spist af bjørne i området indenfor den seneste tid. Det seneste offer er en kvinde på 74. Kvinden, Tsuwa Suzuki, var så lemlæstet, at politiet indledningsvist ikke kunne identificere hende. Hun boede i et nærliggende område men var taget til skovene omkring Aktia for at samle planter.

Tsuwa Suzukis død kommer i kølvandet på tre andre dødsfald, hvor tre forskellige mænd er døde under lignende omstændigheder i det samme område, skriver The Guardian.

Ifølge japanske medier var de tre mænd ude og samle bambus, da også de blev overfaldet og slået ihjel af en eller flere bjørne.

Det er nemlig usikkert, hvor mange gerningsdyr, der faktisk er involveret i episoderne. En lokal dyrlæge har til et japansk nyhedsbureau udtalt, at der godt kan være tale om den samme bjørn.

– Efter at den har smagt menneskekød én gang, kan det være gået op for den, at den faktisk kan spise mennesker, siger Takeshi Komatsu til nyhedsbureauet Kyodo.

Ufatteligt farligt område

Bjørnen eller bjørnene bliver forsøgt fanget med fælder, og det er måske på sin plads, da der er blevet set langt flere bjørne i år i området, end man kunne forvente. Således er der blevet spottet brune og sorte bjørne i den nordlige del af Japan mere end 1200 gange i år.

Det er allerede nu en fordobling i forhold til sidste år, og antallet af dødsfald som følge af bjørneangreb, for 2016, er på nuværende tidspunkt på halvdelen af det samlede antal dødsfald som følge af bjørneangreb, Akita-området har oplevet fra 1979 og frem til 2015. Det skriver The Guardian.

Angrebene i 2016 vækker minder fra en tragisk historie, der fandt sted i 1915 på øen Hakkido. Her dræbte en kæmpestor brunbjørn syv forskellige indbyggere, mens den sårede tre andre, inden den blev opsporet og dræbt af en jæger.

Powered by Labrador CMS