Mere sex gør dig (måske) ikke gladere

Det er ikke nødvendigvis mere sex, der er vejen til et lykkeligt parforhold. Arkivfoto: Colourbox
Udgivet Opdateret

Forsker fik 64 par til at dyrke dobbelt så meget sex, som normalt. De, der dyrkede mere sex, blev mere ulykkelige

Forskere påstår nu, at mere sex ikke gør dig lykkeligere.

Det er allerede kendt, at for lidt sex ikke gør noget for at løfte humøret – men nu viser et studie, at det heller ikke hjælper at dyrke mere sex. Det kan ligefrem give risiko for en mindre depression.

Det tyder altså på, at hvis du tror mere sex er den direkte vej til lykke, kan du tro om igen, skriver The Mirror.

Forskerne fra Carnegie Mellon Universitet mener, at mens mennesker med et sundt sex-liv generelt er mere glade, er det ikke nødvendigvis på grund af mængden af sex, de har.

64 par skulle have sex dobbelt så ofte

Forskerne delte 128 par ind i to grupper. Den ene gruppe fik til opgave at dyrke sex dobbelt så ofte, som de normalt ville gøre. Den anden gruppe skulle dyrke mindre sex.

Derefter skulle parrene udfylde et online spørgeskema for at spore parrenes lykke over tre måneder.

Det viste sig, at de par, der havde dyrket mere sex oplevede et fald i lykke hen over de tre måneder.

Forskerne fandt ud af, at mere sex ikke mindskede hverken lysten eller nydelsen, i stedet mente de, at faldet i lykke var på grund af det tvungne element: Sex blev noget, de gjorde, fordi de blev bedt om det, i stedet for at være noget, de gjorde af lyst.

Par bør have mere sex

Skulle studiet gennemføres igen, ville forskerne gøre det anderledes:

– Måske ændrede parrene historien om, hvorfor de dyrkede sex fra en aktivitet, de frivilligt indlod sig på, til noget, der var del af studie, fortæller forskeren George Lowenstein.

– Skulle vi lave studiet igen og havde råd til at gøre det, ville vi prøve at opmuntre parrene til at dyrke mere sex ved at putte dem i en sexet stemning, måske med babysitting, hotelværelser eller egyptiske lagener istedet for at beordre dem til at gøre det.

Lowenstein indrømmer, at han mener, par burde dyrke mere sex og ved at øge sex-frekvensen – på den rigtige måde – kan gøre mennesker mere lykkelige.

Med-forfatter til studiet Tamar Krishnamurti mener, at resultaterne kan hjælpe par til at blive gladere ved at forbedre deres sexliv og ikke nødvendigvis ved at dyrke mere sex.

Hun mener, at par bør fokusere mere på kvalitet frem for kvantitet:

– I stedet for at fokusere på at øge sex-frekvensen to samme niveau, som de oplevede i starten af forholdet, bør par måske arbejde på at skabe et miljø, der sætter gang i lysten og gøre den sex, de allerede har mere sjov.

Powered by Labrador CMS