Mindst otte dræbt i skoleskyderi i Texas

To er anholdt. Den ene er angiveligt elev på skolen.

Dakota Shrader, der er elev ved Santa Fe High School, trøstes af sin mor efter fredagens skoleskyderi. Dakota Shrader siger, at hendes ven blev skudt ved skyderiet i Texas. Foto: Stuart Villanueva/the Daily News/Scanpix
Dakota Shrader, der er elev ved Santa Fe High School, trøstes af sin mor efter fredagens skoleskyderi. Dakota Shrader siger, at hendes ven blev skudt ved skyderiet i Texas. Foto: Stuart Villanueva/the Daily News/Scanpix
Udgivet Opdateret

Otte mennesker er dræbt i forbindelse med et skoleskyderi fredag på Santa Fe High School i Texas. Det bekræfter den lokale politichef i Harris county, Ed Gonzalez, ifølge Reuters.

Han tilføjer, at en af skolens elever er anholdt i sagen. Ifølge CNN er der to anholdte, og Ed Gonzalez har, ifølge CNN, sagt, at gerningsmanden efter hans overbevisning er en teenager

Gonzalez havde forinden oplyst på Twitter, at en betjent er blandt de sårede i skyderiet.

Kort forinden havde Santa Fe Independent School District i en meddelelse på Facebook skrevet, at flere mennesker var såret under skyderiet.

Skoledistriktet har ikke oplyst, hvor mange der er såret, eller hvor alvorligt det er.

En læge oplyser til ABC13, at tre patienter ligger på operationsbordet på et lokalt sygehus. Et af skudofrene er under 18 år, tilføjer han.

Den formodede gerningsmand er anholdt, siger skolens viceinspektør, som ikke umiddelbart har oplysninger om eventuelle sårede. Det skriver nyhedsbureauet AP.

Skyderiet startede tidlig morgen

En elev på skolen oplyste tidligere til tv-stationen KTRK, at hun så gerningsmanden skyde en pige i foden. Oplysningen er ikke bekræftet fra myndighedernes side.

Et andet øjenvidne tilføjer, at brandalarmen gik i gang på skolen omkring klokken 7.45 lokal tid, og at eleverne så forlod deres klasseværelser.

Hun siger til tv-stationen, at flere elever mener at have hørt lyden af skud.

Skyderiet udløste en fuld såkaldt lockdown ved Santa Fe High School. Tv-billeder viser et stort opbud af politi og redningsmandskab ved skolen.

Skoleskyderiet i Santa Fe “ser ikke godt ud”, skriver præsident Donald Trump på Twitter.

– Gud velsigne alle, lyder det fra præsidenten.

Powered by Labrador CMS