Mirakel: Forsvundet kvinde fundet

Politiet frygtede det værste. Nu er forsvundet 18-årig fundet i god behold.

At den 18-årige blev fundet efter at have tilbragt ni døgn alene i et bjergrigt skovområde, bliver af politiet betegnet som et rent mirakel. Foto: Scanpix.
Udgivet Opdateret

Mirakler sker. Sådan skriver King County Sheriff´s Office i et opslag på Facebook. Ordene handler om den 18-årig pige, Giovanna Fuda, der forsvandt sporløst den 24. juli i staten Washington, USA, men som nu er fundet i god behold.

Se opslaget, der også indeholder fotos af en lykkelig og genforenet familien, længere nede i artiklen.

Politiet frygtede ellers en forbrydelse af værste karakter, efter den unge piges bil og hendes personlige ejendele blev fundet i et øde og bjergrigt skovområde. Det skriver blandt andet New York Times.

Men til alt held blev politiets frygt gjort til skamme. Efter ni dage blev hun nemlig fundet siddende på et klippestykke i en kløft i skoven. Selv troede hun, at hun havde været væk i blot fire dage.

“Efter ni dage alene og fortabt i skoven er Gia Fuda blevet fundet i live i skoven i Stevens Pass området,” står der i politiets Facebook-opslag.

Det fremgår også, at det var et rednings- og eftersøgningshold, der fandt den forsvundne teenager og at hun var udmattet, afmagret samt havde både hudafskrabninger og insektbid – men var i live.

Pigen mente selv, hun var helt ok, men blev alligevel kørt til et hospital, hvor hun blev indlagt til behandling af sine skader og for at komme til kræfter.

Hun har også fortalt, hun kørte tør for benzin, og at der ikke var mobil-dækning i området og hun således ikke kunne ringe efter hjælp. Det forklarer også hvor, hun ikke besvarede hverken opkald eller sms-beskeder fra familien.

Hun siger desuden, hun ville skyde genvej gennem skoven for at komme til den nærmeste benzin-station, men at hun for vild.

Eftersøgningen af hende skete med hjælp fra et kæmpe beredskab fra hele staten Washington og med deltagelse af blandt andet redningshunde, bjerg-redningseksperter og helikoptere. Også den forsvundnes egen familie deltog.

“Det var en formidabel indsat, jeg for altid vil være taknemmelig for,” har hendes far udtalt til New York Times.

Powered by Labrador CMS