Mistænkt for trusler mod skole er løsladt

En 20-årig mand, der udviste mistænkelig adfærd, i nærheden af UCN i Hjørring, efter en trussel blev sendt til skolen, er løsladt.

En 20-årig mand er fortsat sigtet for en trussel mod UCN i Hjørring. Politiet tror dog ikke selv på mandens skyld. Foto: Google Street View
Udgivet Opdateret

Fredag ringede alarmklokkerne hos University College Nordjyllands afdeling i Hjørring, efter en konkret trussel blev sendt til skolen i en e-mail. Det resulterede i en større politi-efterforskning, der kulminerede, da en 20-årig mand blev anholdt.

Under politiets arbejde på uddannelsescentret udviste manden så tilpas mistænkelig adfærd, at politiet vurderede, han skulle med på stationen til afhøring. Manden blev dog løsladt igen, oplyser Nordjyllands Politi til Newsbreak.dk.

– Du kan godt skrive, at manden blev anholdt klokken 11.35 og løsladt igen 16.28. Der ud over kan jeg sige, at han blev anholdt i vores forsøg på at klarlægge episoden, men ellers må jeg henvise til efterforskningslederen, du kan tale med på mandag, fortalte vagtchef Michael Elkjær lørdag, da Newsbreak.dk ville følge op på sagen. Vagtchefen kan ikke oplyse, hvor vidt den 20-årige fortsat er sigtet i sagen. Nordjyske skriver dog, at manden fortsat er sigtet for trusler på livet.

Nægter kendskab

Ifølge avisen nægter den 20-årige enhver medvirken til truslen, som politiet mener, han har. Desuden har ordensmagten ikke ønsket at oplyse, hvilken form for trussel, der var tale om, men afviser, at det skulle være en bombetrussel, der ellers er så farligt populære.

Flere medier melder dog, at det skulle være en advarsel om skyderi på skolen fredag. I samråd med politiet valgte skolens ledelse kort før middag i fredags at sende de studerende hjem, mens politiet eftersøgte området med hunde – og det var i denne forbindelse, at manden blev anholdt.

Hans bopæl blev ransaget, og flere effekter beslaglagt – deriblandt en computer. Vagtchefen kan ikke oplyse, om der foreligger et resultat af ransagningen.

Powered by Labrador CMS