Mistænkt tilstår syv drab skriftligt

Sagen har fået en minister til at sige op.

Udgivet Opdateret

Cyperns justitsminister, Ionas Nicolaou, har forladt sin post. Det skriver BBC. Ionas Nicolaou har valgt at sige op som minister som konsekvens af, at en 35-årig græsk-cypriotisk soldat har tilstået drab på fem kvinder og to børn. Holder sagen vand, er manden Cyperns første seriemorder, og han undgik lovens lange arm i tre år, før han blev fanget.

BBC skriver, at Cyperns regering har mødt offentlig kritik, fordi de mange kvinder, og børn, forsvandt, uden at der synligt blev gjort noget for at finde dem, før den 35-årige mand blev anholdt.

Sagen begyndte at rulle, da et lig blev fundet af nogle turister ved et tilfælde tilbage i april måned. Endnu et lig blev fundet samme sted, en gammel mineskakt, og siden blev den 35-årige mand anholdt.

BBC skriver, at politiet har identificeret de to lig, der blev fundet først, som Mary Rose Tiburcio og Arian Palanas Lozano. Politiet gik gennem samtaler, Mary Rose Tiburcio havde ført på nettet, og det førte politiet i retning af den 35-årige mand.

Flere lig fundet

I skrivende stund er der fundet to lig i en gammel mineskakt, et lig på et militært øvelsesområde og et lig i en kuffert, der var sænket ned i en giftig sø.
The Guardian skriver, at den mistænkte i sagen i sidste ende bad om at få lov til at tilstå sine forbrydelser.

– Jeg keder mig. Jeg vil i fængsel. Stik mig noget papir, så jeg kan skrive det hele ned, skulle den mistænkte have sagt. Han afleverede 10 håndskrevne sider, hvor han angiveligt tilstod at have dræbt fem forskellige kvinder og to børn, der var børn af to af de fem kvinder.

Mødte ofre online

Ifølge The Guardian fandt den mistænkte sine ofre på nettet via dating-apps. The Guardian skriver, at tre af ligne blev fundet nøgne, bundet og viklet ind i lagener. Det tredje lig var stoppet i en kuffert.

Cyprioter har sidenhen krævet, at landets justitsminister skulle gå af. De har også krævet politidirektørens afgang. Indtil videre er det kun én af de to, der har valgt at sige sin stilling op.

Lederen af Cypern, præsident Nicos Anastasiades, har accepteret Ionas Nicolaous opsigelse. Ifølge BBC sagde han, at han havde mistet en af sine tætteste kolleger, ved ministerens afsked.

Svarede på kritik

Politiet har tidligere besvaret de kritiske røster, der hævdede, at det var for dårligt, at flere voksne kviner, og deres børn, kunne forsvinde, over en årelang periode, uden at politiet fandt ud af, hvad der var sket med dem.

Svaret på kritikken var, at det kan være svært at efterforske sager i Cypern, fordi man eksempelvis skal have mistanke om, at der er sket en alvorlig forbrydelse, før man kan undersøge ofrenes telefon-historik.

Teorien er, at seriemorderen var aktiv i tre år, før han blev anholdt, og det blev han altså først, da et af ofrene blev fundet og identificeret via offerets færden på nettet.

I skrivende stund har man stadig ikke fundet de to børn og de én af voksne kvinder, manden tilstår at have dræbt.

Powered by Labrador CMS