Mød seriemorderen der dræbte sine naboer

Hollywood Ripper er det tilnavn, Michael Gargiulo fik, da han blev dømt for to drab og et drabsforsøg. Men har han dræbt flere?

Udgivet Opdateret

Hollywood Ripper er det tilnavn, amerikanske Michael Gargiulo har fået, efter at han blev dømt for to drab og et drabsforsøg.

Michael Gargiulo blev kendt skyldig 15. august 2019, men retssystemet er ikke færdige med ham.

Artiklen fortsætter under videoen

Til efteråret 2019 skal det besluttes, om han skal idømmes fængsel på livstid, eller om han skal idømmes dødsstraf.

Først herefter håber forældrene til Tricia Pacaccio, der blev dræbt i 1993, at Michael Gargiulo bliver sendt til Chicago. De håber, at Hollywood Ripper på den måde bliver dømt for et tredje drab.

Ser man på de drabssager, Michael Gargiulo er blevet dømt for, tegner der sig under alle omstændigheder et mønster. Et mønster af en mand, der overfalder kvinder, mens de mindst venter det, med kniv og i tilsyneladende voldsomt raseri.

De to drab, og det drabsforsøg, der kobles til Hollywood Ripper, har alle følgende enslydende træk:

Ofrene blev overfaldet i deres hjem. Ofrene blev overfaldet, mens de var meget sårbare. Ofrene blev overfaldet med kniv. Ofrene blev overfaldet af en mand, der boede i umiddelbar nærhed af dem.

Drabet på Ashley Ellerin

Den første af de tre sager, Michael Gargiulo er dømt i, handler om drabet på Ashley Ellerin.

Hun blev fundet død af sin sambo Jennifer Desisto klokken 9 om morgenen 22. februar 2001. Hun var blevet stukket med kniv 47 gange.

12 af de mange stik var dødelige, og retsmedicinerne fandt flere spor efter, at Ashley havde kæmpet for sit liv.

Drabet er nok det, Hollywood Ripper er mest kendt for, fordi Ashley Ellerin havde en aftale med filmstjernen Ashton Kutcher, den aften hun blev dræbt.

Ashton Kutcher havde på det tidspunkt en rolle i serien That ’70’s Show, og han har fortalt, hvordan han kom forbi Ashleys hjem den aften, hun blev dræbt.

Han var forsinket til en aftale mellem de to, og han gik ud fra, at hun var vred på ham. Derfor gjorde han ikke mere ud af sagen, da han kunne konstatere, at hun ikke åbnede døren for ham.

Inden han gik kiggede han ind i Ashleys stue, hvor han på et tæppe kunne se det, han troede var vin. Ifølge politiet var det hendes blod.

Ashley talte i telefon med Ashton Kutcher umiddelbart efter, at hun trådte ud af badet. Politiets teori er, at hun blev dræbt, før hun klædte sig på igen efter sit bad.

Aston Kutcher er ikke, og har aldrig, været mistænkt i sagen.

Ashleys møde med Hollywood Ripper

I retssagen mod Michael Gargiulo kom det frem, at han boede tæt på Ashley, da hun blev dræbt.

Anklagemyndigheden fortalte også, at de kendte hinanden.

De mødtes første gang i efteråret 2000, og han blev set i nærheden af hende flere gange, før hun blev dræbt.

Drabet på Maria Bruno

Det andet drab, politiet har knyttet til Hollywood Ripper, er på Maria Bruno. Hun blev dræbt af Michael Gargiulo i 2005. På det tidspunkt boede Michael Gargiulo tæt på hende. Maria Bruno var netop flyttet i egen lejlighed fra sin mand.

Hun havde boet i sit nye hjem i en uges tid, før hun blev dræbt.

Politiets teori er, at morderen fik adgang til Marias hjem ved at kravle ind gennem et vindue. Hun blev angrebet, mens hun sov, og ifølge politiet ventede der dem et ekstremt syn, da de skulle undersøge sagen.

– Det var som intet andet, jeg har set. Volden mod hende var ekstrem. Hendes krop blev også skændet delvist, efter at hun var død. Det er sådan noget, man ellers kun ser på film. Det sker meget sjældent i virkeligheden, sagde Mark Lillienfeld, politibetjent ved politiet i Los Angeles, til CBS News, da de lavede en større historie om Hollywood Ripper.

Svært tilgængelige hjem

Ifølge politiet, og anklagemyndigheden, boede både Maria Bruno og Ashley Ellerin steder, det ikke var lige til at få adgang til.

– Maria Bruno valgte bygningen, fordi den var sikker. Du kunne ikke komme ind i bygningen uden en kode eller en nøgle, sagde Mark Lillienfeld til CBS News.

Få spor

Drabene på Ashley Ellerin og Maria Bruno udmærkede sig også ved, at gerningsmanden havde efterladt sig få spor.

Det eneste spor efter ham i de to sager var umiddelbart et bomuldsovertræk til en sko med blodspor på.

Overfaldet på Michelle Murphy

Drabene på Ashley Ellerin og Maria Bruno forblev uopklarede, reelt set indtil efteråret 2019, da det var her, Michael Gargiulo  blev endeligt dømt i de to sager.

Han blev anholdt efter overfaldet på Michelle Murphy i 2008. Overfaldet er specielt i sagen om Hollywood Ripper af flere årsager.

Først og fremmest er Michelle Murphy det eneste kendte overlevende offer for Hollywood Ripper.

Derudover er det også den eneste sag, Michael Gargiulo har tilstået en vis rolle i.

Han boede tæt på hende, da hun blev overfaldet. Gerningsmanden kravlede ind i hendes hjem via et vindue. Hun vågnede ved, at en mand forsøgte at myrde hende. Hun har under retssagen mod Michael Gargiulo fortalt, hvordan hun kæmpede imod, og hvordan hun fik sparket gerningsmanden væk.

Han skar sig selv på den kniv, der blev brugt under overfaldet, og da han flygtede sagde han undskyld.

Derudover var der endnu en særlig omstændighed ved overfaldet, og det var det, der gjorde, at politiet kunne anholde en mistænkt i sagen nogle uger efter overfaldet.

Anholdt på gamle spor

Politiet kom på sporet af Michael Gargiulo via de DNA-spor, der blev indsamlet i Michelle Murphys hjem, men vejen dertil er lidt speciel.

Michael Gargiulo afgav en DNA-prøve i 2002. Det skete, da efterforskere forsøgte at opklare et drab fra 1993. Tricia Pacaccio blev dræbt i august 1993, og ifølge anklageren blev også hun offer for Hollywood Ripper.

Tricia Pacaccio boede dog ikke i nærheden af Hollywood ved sin død. Hun boede i Glenview ved Chicago.

Hun var 18 år gammel, da hun blev dræbt. Ifølge CBS News blev hun fundet af sin far. Han fandt hende på fortovet ved deres hjem. Hun var smurt ind i blod, og hendes liv stod ikke til at redde. Hun havde været død i timer, da hun blev fundet, og sagen er aldrig formelt blevet opklaret.

Politiets teori er, at hun blev dræbt omkring klokken 1 om natten 14. august. Hun var på vej hjem fra en fest. Hun blev stukket 12 gange med en kniv. Michael Gargiulo var ven med Tricias bror, og han havde kendt familien det meste af sit liv. Han boede i Chicago, da Tricia blev dræbt.

Sagen er den dag i dag uopklaret, skønt familien er sikre på, at Michael Gargiulo, og dermed Hollywood Ripper, er gerningsmanden.

DNA-prøven

I 2002 blev Tricia Pacaccios drab underkastet nye undersøgelser, da DNA-teknologien havde rykket sig en del.

I den forbindelse testede man Michael Gargiulos DNA. Det gjorde man, fordi han var en del af Tricias bekendtskabskreds, og i 2002 kunne man konstatere, at hans DNA sad på hendes fingernegle.

Det betød dog ikke, at der blev rejst sigtelse mod ham. Anklagemyndigheden mente ikke, at man havde nok beviser mod Michael Gargiulo til at få ham dømt.

Anholdt

Hans DNA forblev dog registreret, og da man testede DNA-spor fra drabsforsøget på Michelle Murphy i 2008 fik man et match.

Herefter blev Michael Gargiulo hurtigt anholdt.

Der gik dog 11 år, fra han blev anholdt, til sagen kom for retten, af fler årsager. Der blev holdt en masse møder, han skiftede advokater, prøvede at repræsentere sig selv, men i sidste ende kom sagen for en dommer.

Michael Gargiulo har gentagne gange fastholdt sin uskyld. Hans forsvarere har forsøgt at finde andre personer, der kunne have dræbt Ashley Ellerin og Maria Bruno. De har også forsøgt at få juryen til at tro, at han ikke var sig selv, da han stak Murphy.

Retssagen tog tre måneder. 79 vidner var i stolen. Der blev fremlagt 350 beviser og juryen var ude og se gerningsstederne for de tre sager fra Los Angeles-området.

Forbindelsen til Chicago

CBS har dækket sagen mod Hollywood Ripper intenst, ligesåvel som det fortsat uopklarede drab på Tricia Pacaccio.

Den dækning var med til at forbinde Michael Gargiulo til drabet i 1993.

Et vidne kontaktede 48 Hours og fortalte, at Michael Gargiulo i 1997 havde fortalt ham, at han engang havde dræbt en kvinde.

Michael Gargiulo forlod Chicago efter drabet på Tricia Pacaccio. Han flyttede fra Chicago til Los Angeles. Her arbejdede han på at blive skuespiller, og han havde også jobs som udsmider på en natklub. Det var en af hans kolleger fra dengang, der fortalte, at han engang havde tilstået drabet på en kvinde.

Om det er nok til at forbinde Hollywood Ripper til et tredje drab, det må tiden vise. Først skal det vise sig, om Michael Gargiulo bliver idømt fængsel på livstid, eller dødsstraf, for de to drab og det ene drabsforsøg, han er kendt skyldig i.-

Kilder: CBS News-Rd.com-CBS News-The Sun-CBS News-L.A. Times-L.A. Times-E. Online

Powered by Labrador CMS