Motorcykelbande hacker og stjæler 150 jeeps

Ved hjælp af to koder lavede de en ny bilnøgle og kørte ubemærket ved med bilerne indenfor få minutter.

Banden stjal forskellige modeller af Jeep Wrangler som ses på billedet.Foto: SCANPIX
Foto: SCANPIX

Udgivet Opdateret

FBI har anholdt flere medlemmer af en motorcykel bande, fordi de har stjålet mere end 150 Jeep Wranglers i det sydlige Californien ved hjælp af hacking.

Senere har medlemmerne krydset grænsen til Mexico for at hugge bilerne op og sælge dem.

Det skriver Bleeping Computer.

Banden kaldet Hooligans Mortorcycle Club har base i Tijuna Mexico.

Banden har brugt både gammeldags og moderne hackingteknikker til at få fat i bilerne ubemærket.

Meget organiseret

De bandemedlemmer, der var involverede i tyverierne, var alle medlemmer af en undergruppe af banden kaldet Dirty 30. Alle tyverier fulgte den samme model.

Ifølge retsdokumenter var bandemedlemmerne inddelt i grupper. I hver gruppe havde tyvene forskellige roller som leder, tyv, transportør, spejder eller låsesmed.

Alle tyverier startede med, at spejderne i grupperne kørte rundt i det sydelige Californien for at finde motorcykler og Jeeps Wrangler modeller, som de ville stjæle. Skulle en motorcykel stjæles var en nøgle ikke nødvendig. Her kunne tyvene bare udløse tændingen, men skulle en Jeep stjæles var det meget mere avanceret og krævede meget teknologi.

Udnyttede VIN nummeret

Når en bil var blevet udvalgt skulle spejderen have fat i bilens VIN nummer. Nummeret blev sendt videre til lederen, der over Facebook sendte det videre til låsesmeden.

Ved hjælp af VIN nummeret ville låsesmedene downloade to koder fra en database, der indeholdt nøglechip til Jeep Wrangler. Den første kode ville de bruge til at lave en fysisk bilnøgle, der passede til bilen. Nøglen og den anden kode ville blive sendt videre til det medlem, der skulle stjæle bilen.

Retsdokumenter viser, at banden hver gang fik adgang til databasen igennem en Jeep sælger i Mexico. Det er ikke sikkert, om bilsælgeren er blevet hacket eller hjalp banden med tyverierne.

Hackede bilnøglen

Det var ikke nok at have den fysiske nøgle, for chippen inde i nøglen passede ikke med bilen, som skulle stjæles.

Når en tyv nærmede sig en bil, ville personen åbne motorhjelmen og slå bilens alarm fra. Alarmen blev stadig aktiveret, men det var kun baglygterne der blinkede.

Nu kunne tyven bruge nøglen til at åbne dør til førersædet, sætte sig ind i jeepen og sætte nøglen i tindingen.

Tyvene arbejdede hurtigt og forbandt et computerprogram til jeepens system og bruge den anden kode, de havde fået fra databasen til at programmere bilnøglen til at passe med bilen.

På kun få minutter havde tyvene nu en valid nøgle. Bagefter slog de alarmen fra og kørte af sted i bilen.

Transportøren i gruppen ville bagefter køre bilen over grænsen til Mexico, hvor han ville sælge bilen enten hel eller i dele.

Bandemedlemmer på flugt

Amerikanske myndigheder siger deres efterforskning begyndte i starten af 2015, da politiet anholdt tre medlemmer af banden.

De anholdte kom med detaljer, der gjorde det muligt for FBI og andre politiorganisationer at trævle bandens højteknologiske operation op.

Ifølge myndighederne har banden stjålet mere end 150 Jeeps til en værdi af 30 millioner kroner siden 2014.

Myndighederne råder derfor Jeep til at ændre deres låsemekanisme ved motorhjelmen, så den ikke kan åbnes udefra, hvilket gjorde det muligt for tyvene at slå bilalarmen fra.

Det officielle anklageskrift har ni mistænkte, hvor tre er blevet anholdt i USA. Resten er stadig på flugt. Otte af de mistænkte kommer fra Mexico, den sidste er amerikansk statsborger.

Myndighederne tror, der er flere medlemmer involveret, som de endnu ikke har identificeret.

Powered by Labrador CMS