Myndigheder advarer forældre: Livsfarlig leg florerer på nettet

Har du hørt om dukken Momo? Nej? Det kan være, dit barn har. Og det kan ende galt.

Udgivet Opdateret

Et nyt farligt fænomen er ved at tage internettet med storm – og det har fået rigtigt godt fat i børnene.

Det er et kvindehoved med en fuglekrop – Momo hedder fænomenet – og går i al sin farlige enkelthed ud på, at ‘Momo’ opstiller udfordringer til de børn, der lader sig lokke.

Udfordringerne bliver gradvist vildere – og farligere – og fænomenet minder ifølge myndighederne om et andet internetfænomen – ‘blue whale’ – der ifølge Forbes har fået mere end 100 børn til at begå selvmord. Specielt i Rusland.

Og nu nærmer fænomenet sig med hastige skridt Danmark. For myndighederne i vores naboland Norge er ude med en advarsel om, at de har hørt fra flere forældre, hvis børn har ‘spillet’ med dukken Momo. Det skriver den norske avis VG.

Kommunikationsrådgiver i Kripos, det norske svar på Rigspolitiet, Axel Wilhelm Due, fortæller til avisen, at det er noget, man tager meget seriøst:

– Det er sager, vi ser alvorligt på. Hvis nogen er bekymrede for om venner, bekendte eller familie deltager i den salgs spil, så opfordrer vi til at de tager kontakt til forældre, kommunen eller politiet, siger Axel Wilhelm Due til avisen.

Kædebreve og trusler

Ifølge VG har en række norske lokalaviser skrevet om, at ‘Momo’ har hjemsøgt skoler i deres områder.

En af dem er Bergensavisen. Her beskrives det, hvordan ‘Momo’ har skræmt skolebørn fra vid og sans:

– Der blev sendt en række kædebeskeder og snaps mellem eleverne. Der var også forfærdelige trusler om, at ens mor ville dø eller lignende, hvis man ikke sendte det videre. Nogle af børnene blev rædselsslagne, siger Nina Jensen, der er lærer på Sælen skole i Bergen til Bergensavisen.

Powered by Labrador CMS