Mystisk dødsfald: To turister døde i Great Barrier Reef

To franske turister er døde af hjertestop samtidigt, mens de var ude og snorkle.

De to franske turister blev fundet flydende rundt i vandet under en snorkeltur.Foto: SCANPIX
Foto: SCANPIX

Udgivet Opdateret

To franske turister er døde, mens de snorklede i Great Barrier Reef i Australien. Det lader til, at de begge har lidt af hjertestop i et tragisk sammenfald, inden de blev fundet flydende døde i vandet. Det skriver det australske medie Sydney Morning Herald.

De rejsende, som bliver beskrevet som “ældre”, havde været om bord på en katamaran ejet af Passions of Paradise. Firmaet udbyder snorkel- og dykkerture. De to afdøde var en del af en gruppe på 21 franske turister, da ulykken skete onsdag.

Gjorde alt hvad de kunne

Scotty Garden fra Passions of Paradise siger, at en tredje person også havde problemer, men overlevede. Han udtrykker sin medfølelse for de afdødes familie og venner, men understreger sikkerheden ved at sige, at de afdøde allerede havde sundhedsproblemer og var fulgt af en guide i vandet.

Garden siger, at firmaet havde sat en observatør på stranden – en på båden samt to guides i vandet.

– Observatøren på stranden lagde mærke til en mand, der flød i vandet og trak ham ind til strandkanten, hvor han gav ham førstehjælp. Han blev efterfølgende hjulpet af en læge på stedet.

Kvinden blev set med ansigtet i vandet af observatøren på båden. Han tog fat i hende og trak hende op på båden, hvor han begyndte at genoplive hende men også uden held.

Sindsygt tilfælde

Chefen for Association of Marine Park Tourism Operators, Col McKenzie, siger at det mistænkes, at begge døde af en hjertefejl. Den tredje person fik højst sandsynligt et panikanfald.

– Det er næsten uhørt, at to personer får hjertestop, siger McKenzie og fortsætter:

– Det har måske været den ene efter den anden, det er måske sket samtidigt. Inden vi får alle detaljer og snakker med folk, ved vi det bare ikke.

McKenzie siger også at Passions of Paradise er et “ekstremt godt firma”, med kun ét andet dødfald siden firmaet startede for 27 år siden. Da var det en 80-årig mand, der fik hjertestop.

De sidste dødsfald betyder, at otte mennesker er døde i revet i år. Det er en stigning fra et gennemsnit på fem om året.

Powered by Labrador CMS