Nationalbanken sænker renten igen

Arkivfoto: Colourbox
Udgivet Opdateret

Nationalbanken sænker de toneangivende rentesatser med 0,15 procentpoint

Nationalbanken sænker de toneangivende rentesatser med 0,15 procentpoint. Det sker efter en periode med pres på den danske krone, efter Schweiz i sidste uge måtte droppe deres kursloft på schweizerfranc. Siden har udenlandske valutaspekulanter kastet sig over de danske kroner.

Nationalbanken skriver, at renteændringerne sker efter en periode med store valutahandler i markedet.

Spekulaterne har købt danske kroner i stor stil, hvilket har presset prisen på danske kroner så højt op, at man rammer Nationalbankens loft for kronens kurs overfor euroen. I kampen for at holde fastkurspolitikken har Nationalbanken måttet sælge ud af den danske krone.

Tidligere i dag fortalte Nordeas senioranalytiker Jan Størup Nielsen at de internationale spekulanter har lugtet blod efter hjemtagningen af store gevinster i schweizerfranc, og nu går efter næste offer med fastskursaftale.

»Det er ikke en søgen mod Danmark som sikker havn, der driver det her, det tror jeg ikke på. Der skete nogle ting i sidste uge, som gør, at investorerne har fået store gevinster og nu forsøger at gøre det samme én gang til,« vurderede han.

 

Powered by Labrador CMS