Netto-butik straffet med bøde: Farligt brød fundet på hylderne

En Netto-butik i Taastrup har haft besøg af Fødevarestyrelsen. Det kom der en sur smiley ud af.

Der er dårlig stemning mellem Netto og Fødevarestyrelsen. På grund af brød i skiver. Foto: Colourbox.
Udgivet Opdateret

Newsbreak.dk beskrev for godt en måned siden, hvordan Kohberg Bakery Group A/S havde tilbagetrukket en hel del brød, efter at der var blevet fundet glasskår i produktionsområdet. Cirka 1000 poser blev berørt af hændelsen, der fandt sted, da et lysstofrør faldt ned, og der dermed blev sået tvivl om, hvorvidt der nu var kommet glasskår i brødet.

Da Newsbreak.dk beskrev sagen tilbage i juli, oplyste Erik Bohsen, direktør i Kohberg Bakery Group A/S, at produktionen blev stoppet, da det gik op for en medarbejder, at et lysstofrør var faldet ned. 100 kasser med brød blev dømt uspiselige, og da der allerede var sendt brød ud til Netto-butikker på Sjælland, blev forbrugerne fra Fødevarestyrelsen oplyst om, at de skulle smide det berørte brød ud.

Samtidig var det op til de ansvarlige i de enkelte Netto-butikker, der var berørt af problemstillingen, at eventuelt berørt brød blev fjernet fra forretningernes hylder. Og det har i hvert fald én Netto-butik haft noget svært ved, hvilket en kontrolrapport fra Fødevarestyrelsen afslører. Netto-butikken, der ligger på Gadehavegårdsvej 6 i Taastrup fik besøg af Fødevarestyrelsen 29. juli. Her blev der fundet et af de brød, Kohberg Bakery Group havde trukket tilbage fra hylderne.

Strid om afgørelse

Newsbreak.dk har forsøgt at få en kommentar fra en repræsentant for Netto, eller Dansk Supermarked, der er moderselskabet bag både Netto, Føtex og Bilka, men det har endnu ikke været muligt. Ekstra Bladet har også skrevet om sagen, og her oplyser Nettos regionschef, Michael Jensen, over for avisen, at fødevaresikkerhed kommer i første række i Netto.

“Og derfor skal vi reagere med den største omhyggelighed og ildhu, når der er tilbagetrækninger. I dette tilfælde er vi dog helt uenige i afgørelsen, da vi ikke mener, at det omtalte brød har været på vores hylder. Derfor overvejer vi nu mulige videre skridt i sagen,” skriver Michael Jensen i en email stilet til Ekstra Bladet.

Netop den del af problemstillingen stiller Fødevarestyrelsens sektionsleder, Martin Birk Hansen, sig noget uforstående over for i samme artikel.

– Det er vores helt klare opfattelse, at varer omfattet af tilbagetrækningen blev udbudt til salg. Hvis Netto er af en anden opfattelse, må Netto undlade at betale bøden, hvorefter politiet overtager sagen, siger Martin Birk Hansen til Ekstra Bladet.

Den pågældende Netto-butik er blevet mødt med en sur smiley og et bødeforlæg på 60.000 kroner.

Powered by Labrador CMS