Nicki Bille er blevet skudt: Men de anholdte er ikke blevet fængslet

Det er onsdag i dommervagten kommet frem, at den tidligere landsholdsspiller Nicki Bille Nielsen er blevet skudt.

Udgivet Opdateret

Dommeren i Dommervagten i København ville ikke gå med til at varetægtsfængsle to anholdte, der blev fremstillet i grundlovsforhør onsdag, i sagen om skud mod Nicki Bille.

I stedet valgte dommeren at opretholde anholdelsen af de to personer i yderligere tre døgn. Det betyder, at politiet har fået nogle ekstra dage til at samle bedre og mere sikre beviser i forsøget på at få de to varetægtsfængslet.

Tre personer er tilsammen sigtet for i grov kådhed at have udøvet forsøg på manddrab mod fodboldspiller Nicki Bille. Det fremgår af sigtelsen mod en af de anholdte i Dommervagten i København onsdag, hvor Ritzau er til stede.

Det var Aaron Newman, central efterforskningsleder ved Københavns Politi, der afslørede, at der ville blive fremstillet to anholdte i et grundlovsforhør. Der er tale om en 23-årig kvinde og en 30-årig mand fra København.

Politiet blev sent tirsdag aften kaldt ud til Nicki Billes adresse ved Sluseholmen i København. I første omgang blev det oplyst, at en person var blevet kørt på hospitalet. Det er onsdag blevet bekræftet, at det var Nicki Bille. Han er blevet skudt.

Ifølge sigtelsen blev han ramt af et skud med et haglgevær. Hagl ramte fodboldspilleren i højre underarm, og det kostede alvorlige skader for den 30-årige fodboldspiller.

– Vedkommendes tilstand er stabil, og vi har haft mulighed for at tale med ham. Men jeg kan ikke uddybe det yderligere, lød det tidligere onsdag fra den centrale efterforskningsleder, og det er altså det seneste, der er meldt ud om Billes tilstand.

Kun to personer er blevet anholdt, og de bliver onsdag fremstillet i grundlovsforhør. En tredje medgerningsmand menes at være på fri fod.

Ved det første grundlovsforhør bliver en 23-årig kvinde fremstillet. Hun nægter sig skyldig. Af hensyn til den videre efterforskning er dørene blevet lukket i sagen. Det er derfor ikke muligt at få kvindens forklaring i sagen.

Samme procedure skete ved fremstillingen af den 30-årige mand. Også han nægter sig skyldig. Hvis en eller flere af de mistænkte til sin tid bliver dømt, vil det udløse en langvarig fængselsstraf.

Drabsforsøg straffes om udgangspunkt med seks års fængsel – formildende eller skærpende omstændigheder kan så ændre straffen i den ene eller anden retning.

Våbenbesiddelsen skal straffes med mindst to års fængsel.

Politiets teknikere har i løbet af 2. juledag flere gange undersøgt det formodede gerningssted ved Nicki Billes hjem. Udendørsarealerne ved stedet er også blevet undersøgt. Blandt andet viser et billede, som Ekstra Bladet har, en dørmåtte blev tydelige spor af blod på.

 

Powered by Labrador CMS