Norwegian-strejke: Mindst 35.000 rejsende berøres

Foto: ERIK REFNER/Scanpix.
Udgivet Opdateret

Passagerer, der skal rejse med flyselskabet Norwegian, må onsdag forvente aflysninger eller ændringer på flyrejsen på grund af piloternes strejke.

»Vi vurderer, at 35.000 kunder i Skandinavien bliver berørt af denne her konflikt, og det er dybt beklageligt for de passagerer, der bliver berørt, og dybt beklageligt for Norwegian – ikke mindst for de resterende medarbejdere i koncernen,« siger kommunikationsrådgiver for Norwegian i Danmark Daniel Kirchhoff til Berlingske Nyhedsbureau.

Norwegian aflyser med sikkerhed al indenrigstrafik i de skandinaviske lande og al trafik mellem de skandinaviske hovedstæder.

»Men vi forsøger at opretholde så meget af den anden trafik som muligt. Passagerer, der er direkte berørt, får enten besked via SMS, hvis de har registreret deres nummer hos os, og derudover beder vi vores passagerer om at holde sig opdateret via vores hjemmeside,« siger Daniel Kirchhoff.

Norwegian regner med fortsat at flyve til destinationer som Spanien og Storbritannien.

I et forsøg på at opretholde langdistanceflyvningerne har Norwegian lejet sig ind hos andre flyselskaber, oplyser Daniel Kirchhoff:

»Vi har forsøgt at indhente anden kapacitet til at betjene nogle af de ruter, der ikke kan blive opereret, og vi føler os fuldstændig på tryg juridisk grund her. Norwegians allerhøjeste prioritet er vores passagerer, og vi vil gøre alt for, at de kan komme frem til deres destination,« siger Daniel Kirchhoff.

Daniel Kirchhoffs bemærkning om det juridiske aspekt kommer i kølvandet på, at lederen af piloternes fagforening Parat, Hans-Erik Skjæggestad har udtalt, at Norwegians skridt med at leje sig ind hos andre flyselskaber er et strejkebrud, som er moralsk forkasteligt. Han sagde tidligere til norsk TV2, at han tror og håber, at piloterne vil blive mødt med sympatiaktioner.

Konflikten bunder i, at Norwegian og piloterne efter tre måneders forhandling ikke kan enes om en ny overenskomst.

Stridspunktet handler om selskabsstrukturen i flyselskabet. I dag er de skandinaviske piloter ansat i Norwegians datterselskab, Norwegian Air Norway, men de kræver en fælles aftale for samtlige piloter i koncernen med moderselskabet Norwegian Air Shuttle.

Daniel Kirchhoff siger, at han ikke har tal på, hvor mange selskaber, Norwegian har været ude og entrere med:

»Det er ikke et tal, jeg konkret har, men vores passagerers rejser er vores primære mål, og det er klart, at når et af vores datterselskaber ikke kan levere tjenester til moderselskabet, så vil vi forsøge at kigge andre steder hen i forhold til at få leveret tjenester,« siger han.

Powered by Labrador CMS