Nu bliver kaffen dyrere – igen

Modelfoto: Iris/Scanpix
Udgivet Opdateret

Arabicakaffe fortsætter ind i det nye år med en stigning på 11,8 procent på futuremarkedet.

Kontrakten for marts sluttede 315 point højere på 180 dollars per pund. Mindre regn i Brasilien, som er verdens største producent af kaffen, har sat gang i de erhvervsdrivende til igen at satse på højere priser.

Kaffen steg 6,6 procent til 27 futures og optionskontrakter. Den største forøgelse siden oktober. Og i oktober kunne flere medier også fortælle, at kaffepriserne ville stige. Dengang var prisen allerede steget med 20 procent, oplyste Coop.

»Jeg tror, man skal se det i en længere periode. Det seneste års tid har kurserne været meget ustabile, det har været et meget nervøst marked. Når man tænker på, at kaffe er verdens næststørste handelsvare, og kigger man på de procentmæssige udsving de forgangne år, så har det været et meget nervøst marked,« siger Henrik Frellsen, Formanden for Brancheforeningen Kaffe og Te og direktør i Frellsen Kaffe.

»Og når kursen er steget de sidste 10 dage, så er det fordi, det ser ud til, at der mangler vand igen. Så det er altså vejret, der driver det. Det er en bekymring om fremtidig udbytte.«

Hvor meget prisen helt konkret vil stige på kaffe, er ikke noget Henrik Frellsen vil spekulere i.

 

Powered by Labrador CMS