Nu er dette en global trussel mod vores sundhed

WHO erklærer nu, at det seneste udbrud af ebola er en trussel mod den globale sundhed, som internationalt skal varetages.

Udgivet Opdateret

Blot få dage efter det første tilfælde af ebola i Goma i Demokratiske Republik Congo, er World Health Organisation eller WHO ude med en advarsel.

Det seneste udbrud af ebola har fået organisationen til at erklære, at ebola nu er en international bekymring, som lande udenfor Afrika også skal være opmærksomme på.

WHO opfordrer

Verden blev først bekendt med udbruddet af ebola i august 2018. Siden da har sygdommen spredt sig til mange forskellige afrikanske lande.

Senest er et udbrud af ebola registreret i millionbyen Goma. Det har fået WHO til at opfordre de øvrige af verdens lande til at også at være opmærksom på sygdommen.

– Det er tid til at verden bemærker og fordobler vores indsatser. Vi er nødt til at arbejde sammen i solidaritet med Demokratiske Republik Congo for at stoppe dette udbrud og for at opbygge et bedre sundhedssystem, lyder det fra WHO direktør Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus i en pressemeddelelse.

Trussel mod global sundhed

Opfordringen kommer efter at Demokratiske Republik Congos komite for sundhedsregulativer, der har fokus på ebola-virussen mener, at udbruddet i Goma er en risiko for den globale sundhed, fordi millionbyen er en port til resten af verdenen.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Det største problem som landet oplever lige nu er, at finansieringen af arbejdet med at helbrede og udrydde sygdommen er forsinket. Derfor oplyser landet, at det fortsat er vigtigt at der er åben for handel og turisme i området. Det er med til at gøre det muligt, at få stoppet udbruddet, lyder det fra Demokratiske Republik Congo.

Powered by Labrador CMS