Nu kommer der nye regler for parkering

De nye regler skal komme danskerne til gode, mener FDM.

KLIK VIDERE OG SE DE NYE REGLER FOR P-SKILTENE. Foto: Scanpix
KLIK VIDERE OG SE DE NYE REGLER FOR P-SKILTENE. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Det kan være svært at finde hoved og hale i reglerne for parkering. Men for tre år siden blev loven for private parkeringspladser ændret. Her blev det nemlig vedtaget, at der skulle være et sort skilt med et hvidt P ved indgangen til parkeringspladserne. Og nedenunder det sorte skilt skulle reglerne for parkeringspladserne fremgå.

Men som om det ikke var nok, så kommer der nu et nyt regelsæt, der endegyldigt træder i kraft om godt en uge – nemlig den 15. marts. Og ændringen er ret markant – uanset, hvor du parkerer din bil på det private parkeringsområde, så skal du nu kunne få øje på et skilt fra selskabet, men hvis du holder op ad en bygning eller tæt på et hjørne, så er det din pligt som trafikant at orientere dig rundt om hjørnet, hvorvidt der et skilt.

Og de nye regler er interessant nyt for trafikanterne i Danmark. For hvis du ikke kan se et skilt fra, hvor du holder – ja, så kan du i udgangspunktet ikke modtage en parkeringsbøde.

–  Vi forventer naturligvis, at de private selskaber har fået sat skiltene op, så bilisterne ikke kan være i tvivl om reglerne på området. Det har tidligere været et stort problem for mange bilister – og er indimellem stadig, siger juridisk konsulent i FDM, Dennis Lange, i en pressemeddelelse.

Tydelig skiltning

Der har tidligere været mange historier fremme om danskere, der har fået den ene parkeringsbøde efter den anden. Men de nye regler skal være med til at gøre skiltningen væsentlig mere overskuelig for bilisterne rundt om i landet.

De private parkeringspladser er som oftest at finde ved trafikerede områder såsom storcentre, supermarkeder og lignende.

– Jo tydeligere reglerne bliver skiltet, desto nemmere er det for bilisterne at vide, hvad de skal rette sig efter. Det betyder potentielt færre misforståelser og p-afgifter til folk, der parkerer på private pladser, lyder det fra Dennis Lange.

Om P-afgifterne bliver færre må tiden vise.

Powered by Labrador CMS