Nu sker det: Disse brancher kan genåbne

For en uge siden blev alle Folketingets partier enige om en udvidet genåbningen af Danmark. Onsdag kan flere brancher åbne - her får du et overblik.

I sidste uge blev det aftalt, at genåbningen skulle udvides. Onsdag kan flere brancher så genåbne. KLIK VIDERE OG FÅ ET OVERBLIK OVER DEM. Foto: Scanpix.
I sidste uge blev det aftalt, at genåbningen skulle udvides. Onsdag kan flere brancher så genåbne. KLIK VIDERE OG FÅ ET OVERBLIK OVER DEM. Foto: Scanpix.
Udgivet Opdateret

Sidste uge blev alle Folketingets partier enige om en udvidelse af genåbningens anden fase.

Flere brancher fik lov at åbne med det samme, aftale blev indgået – mens andre måtte vente til i dag, onsdag, med at kunne genåbne.

Inden 29. maj vil regeringen fremlægge en plan for en “kontrolleret og gradvis genåbning” af sommerturismen.

– Vi vil åbne kontrolleret. Det skal ses i sammenhæng mellem, hvordan resten af samfundet åbner, sagde statsminister Mette Frederiksen (S) i forbindelse med sidste uges aftale.

I galleriet ovenfor kan du få et overblik over, hvilke brancher der må genåbne fra onsdag.

Vil lempe forsamlingsforbuddet

Hen over sommeren vil partierne desuden lempe forsamlingsforbuddet.

Med aftalen åbnes der for eksempelvis sommerbryllupper og konfirmationsfester.

Dog under visse forhold.

– Partierne er enige om gradvist at lempe forsamlingsforbuddet hen over sommeren.

– Regeringen vil i forbindelse med overgangen til fase 3, hvor det er aftalt, at forsamlingsforbuddet hæves til 30-50, fremlægge en sundhedsmæssigt forsvarlig plan, der indeholder en udmelding om anbefalinger til bryllupsfester, konfirmationsfester mv.

– Planen vil indeholde en forventet gradvis lempelse af forsamlingsforbuddet – som fx kan være selektiv for visse arrangementer mv. – henholdsvis den 8. juli og den 8. august, står der i aftalen.

I denne artikel kan du blive klogere på de nuværende regler for forsamlinger – samt se flere detaljer om den nye aftale:

Nye regler for forsamlinger: Dette skal du vide

Powered by Labrador CMS