Nu taler prins Charles: -Jeg savner min far enormt

-Jeg savner min far enormt

Udgivet Opdateret

Prins Charles sagde lørdag de første officielle ord efter hans far, dronning Elizabeths mand, prins Philip, fredag døde 99 år gamle.

Som noget af det første lagde prins Charles stor vægt på, hvor meget familien og han selv savnede prins Philip.

– Min kære Papa var en meget særlig person, som ville have været overrasket over reaktionen og de rørende ting, der er blevet sagt om ham, siger Charles.

– Som I kan forestille jer, savner min familie og jeg min far enormt. Han var en meget elsket og værdsat skikkelse.

Fejre et bemærkelsesværdigt liv

En talsperson for hoffet siger til tv-stationen BBC, at disse dage er en mulighed for at se tilbage på prins Philips “omfattende bidrag og varige eftermæle”.

– Selv om dette naturligvis er en tid med sorg for den kongelige familie og de mange andre, der kendte hertugen af Edinburgh, er det håbet, at de kommende dage også vil blive set som en mulighed for at fejre et bemærkelsesværdigt liv, siger talspersonen.

Prins Philip, der ville være blevet 100 år til juni, havde været syg i noget tid og tilbragte mere end en måned på hospitalet fra den 16. februar. Her blev han blandt andet behandlet for hjerteproblemer.

Kanonsalutter

Lørdag blev han hyldet med blandt andet koordinerede kanonsalutter fra militæret forskellige steder i Storbritannien.

Der flages på halv på offentlige bygninger.

Britiske tv-stationer sender særlige udsendelser om prins Philips liv.

I Westminster Abbey, hvor parret blev gift i 1947, ringede den store klokke 99 gange fredag – et for hvert af prinsens leveår. Philip var den længst siddende prinsgemal i britisk historie.

Powered by Labrador CMS