Ny Klovn-film: Stærke reaktioner hos anmelderne

Foto: Holly Stein.
Udgivet Opdateret

Plat, under bæltestedet og befriende grænseoverskridende. “Klovn Forever” vækker reaktioner i anmelder-land.

“Klovn Forever”-filmen, der er efterfølgeren til “Klovn – The Movie”, der solgte 855.000 biografbilletter, får blandede modtagelser af de danske anmeldere.

Mens Ekstra Bladets Henrik Queitsch kalder filmen for tomgang og et “skuffejern af de slappere”, er DR’s Per Juul Carlsen anderledes begejstret for filmen, som han kalder for “befriende grænseoverskridende.”

På Filmmagasinet Ekko er man mest begejstret.

– Plottet virker suverænt gennemarbejdet. Samtidig spiller de to hovedpersoner faktisk rigtig godt. Det er ofte timing, mikromimik og funny bones i verdensklasse, skriver Ekkos anmelder, Kristian Ditlev Jensen.

DR’s Per Juul Carlsen er enig.

– Der er noget befriende frihedskæmpende og frisindet ved “Klovn Forever.” Christensen og Hvam ligner et par frihedskæmpere, der slås for retten til at drille og udfordre gennem komik, skriver han.

Ikke alle finder Klovn morsom

Men det er ikke alle, der finder den grænseoverskridende komik lige morsom.

– Filmen kan eller vil desværre intet andet end at hive pengene op af lommen på dig. Og det er egentlig bundærgerligt, at de bare stiller sig tilfreds med at være endnu et billetsælgende koncept, der grundlæggende ikke adskiller sig fra “Far til fire”, “Krummerne” og andre sikre varemærker i underholdningsbranchen, skriver Ekstra Bladet.

– Bortset fra en del mere pik og patter. “Klovn Forever” – det håber jeg sgu ikke, skriver Henrik Queitsch i sin anmeldelse i Ekstra Bladet.

Forbudt for børn

De mange eksplicitte seksuelle scener i filmen har desuden fået Medierådet til at sige forbudt for børn.

– På trods af filmens humoristiske og komiske grundtone vurderes det, at de gentagne og meget direkte fremstillinger af voksenseksualitet kan virke skræmmende eller grænseoverskridende på de yngste i aldersgruppen 11-15 år, og den får derfor en 15-års-grænse, har Medierådet slået fast.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS