Ny og billig: Her giver iPhone Xr dyrere modeller baghjul

Apples nye iPhone Xr ser ud til at byde sin storebror op til dans. Den er billigere, men kan noget nær det samme.

Nu er der spændende nyt til alle smartphone-fanatikere. Den nye iPhone Xr overrasker nemlig. Foto: Colourbox
Nu er der spændende nyt til alle smartphone-fanatikere. Den nye iPhone Xr overrasker nemlig. Foto: Colourbox
Udgivet Opdateret

Det skaber stadig overskrifter hver gang at Apple sender en ny telefon på markedet. Og det var heller ingen undtagelse, da den nye iPhone Xr blev offentliggjort. Men hvorfor bliver den nye model kaldt lillebror til iPhone Xs – og hvad dælen er forskellen?

Det kan være svært at følge med i alle de nye telefoner, som konstant rammer markedet. Du har med garanti spekuleret på, hvordan man kan få råd til en billigere iPhone ved for eksempel at købe brugt.

Men kigger man nærmere på den nye iPhone Xr, så kan man godt se, at den ikke har de samme specifikationer som en iPhone Xs, men alligevel har det anerkendte norske tech-medie Tek.no kaldt den nye Xr-model for den mest spændende iPhone-model i år.

Her er iPhone Xr og Xs-modellerne ens

For hvor begge modeller har nogle af de samme funktioner, så er de også vidt forskellige.

Det fælles for både iPhone Xs og iPhone Xr er, at der er ansigtsscanner på forsiden, mens at den ellers velkendte ‘hjem’-knap er fjernet. Derudover viser skærmen farvetemperaturer, som justerer sig automatisk. De har begge den kraftige A12 Bionic-processor.

Kameraet har på bagsiden 12 megapixel, mens det foran har syv megapixel. Er du mere til at kæle med videooptagelser, så tilbyder de begge 4K-video. Og hvis du er ude på en kanotur, hvor du leger med at optage video, så kan begge telefon-modeller holde til, at telefonen falder i vandet ned til én meter i 30 minutter. Og ja, så kan du lade den op trådløst, men her stopper lighederne også for de to.

Her er iPhone Xr og Xs-modellerne forskellige

Der er nemlig en vis forskel mellem iPhone Xr og iPhone Xs, da Xr er den billigere model. Det kan man blandt andet se ved, at Xr har en LCD-skærm, mens Xs-modellerne har OLED. Det norske medie Tek.no skriver derudover, at en Xr har en lavere skærmopløsning og samtidig har den en tykkere ramme rundt om skærmen. Men så begynder det at blive interessant, fordi Xr har faktisk en bedre batterilevetid en Xs-modellerne.

Er du typen, der nyder en farverig telefon, så kommer iPhone Xr også i et væld af farve – dem kan du også se i galleriet øverst. Der er dog også ulemper ved en iPhone Xr, da den ikke har 3D Touch. Selvom at Xr har samme antal megapixel som Xs-modellerne, så er der kun ét bagsidekamera på Xr modsat de to på Xs-modellerne.

På de tre offentliggjorte modeller er der også en forskel på skærmstørrelserne.

Xr har 6,2 tommer, Xs har 5,8 tommer og Xs Max har 6,5 tommer.

Den nye iPhone Xr er billigt og tilbyder mest plads

Den billigste iPhone Xs koster 8899 kroner ved Elgiganten med 64gb, mens den billigste iPhone Xr koster 7149 kroner med 128gb. Rosinen i pølseenden er iPhone Xs Max, der med 64 gb koster 9799 kroner hos Elgiganten.

Derfor er der altså væsentlig forskel i priserne i Newsbreak.dks pristjek. Og denne prisforskel sammenlignet med ydeevne er også grunden til, at Tek.no kaldte telefonen for den mest spændende iPhone-model i år. Så hvis du er træt af at reparere din skærm i tide og utide, så er den nye smartphone måske noget for dig.

Det har siden den 19. oktober været muligt at forudbestille de nye telefoner fra Apple.

Powered by Labrador CMS