Ny opfindelse skal fjerne køen ved vejarbejder

Britiske ingeniører har fundet på en simpel - men måske genial - opfindelse, der skal fjerne kø ved vejarbejder.

Udgivet Opdateret

En lille opfindelse, som et hold britiske ingeniører har gjort, skal gøre livet langt lettere for os, der har prøvet at køre forbi et vejarbejde – og de modige folk, der sætter livet på spil for at fikse vores veje.

Opfindelsen er ganske simpel – en selvkørende trafikkegle – der skal kunne køre af vejen igen, når vejarbejdet er færdigt. De kørende trafikkegler skal gøre det muligt at ændre eller tilpasse afspærringer løbende i forbindelse med vejarbejde uden at sætte de ansattes liv i fare på de trafikkerede vejstrækninger, skriver Ingeniøren.

Det er planen, at keglerne både skal spare tid og liv. For vejarbejder er magneter for færdselsulykker. Newsbreak.dk har tidligere skrevet, at trafikulykker på strækninger med vejarbejde 2012 til og med 2016 kostede 17 mennesker livet, kvæstede 198 personer alvorligt og medførte, at 140 kom lettere til skade.

Farligt at flytte rundt på kegler på motorvejen

I dag er det sådan, at der er spærret af på større dele af for eksempel motorveje end lige præcis den del, hvor vejarbejdet foregår. Det sker fordi det er farligt at flytte rundt på keglerne midt ude på motorvejene – men de lange afspærringer kan føre til køer på motorveje, hvor der egentlig ikke er grund til at have en afspærring.

Derfor er det meningen, at de motoriserede kegler – der kan køre omkring seks kilometer i timen – skal kunne ændre på afspærringerne løbende – uden at nogen mennesker, kommer i fare imens de flytter rundt på dem.

Keglerne blev præsenteret af ingeniører fra virksomheden Costain på en videnskabsfestival i England, skriver Ingeniøren. En video af, hvordan keglerne ser ud i aktion, kan findes HER.

Der mangler stadig en endelig godkendelse fra det britiske vejdirektorat, før keglerne kan køre ud på vejene.

Powered by Labrador CMS