Ny orkan under opsejling: Følger i Irmas slipstrøm

Den tropiske storm Maria ventes at udvikle sig til en kraftfuld orkan i løbet af de kommende dage.

Udgivet Opdateret

En række mindre østater i Caribien risikerer inden for de kommende dage at blive ramt af endnu et ødelæggende uvejr.

Meteorologer forudsiger ifølge nyhedsbureauet AP, at den tropiske storm Maria vil udvikle sig til en orkan i løbet af søndagen amerikansk tid.

Det ser ud til, at den tirsdag vil bevæge sig ind over Leeward Islands. Det er et område, der blandt andet tæller Barbuda, De Britiske Jomfruøer og De Amerikanske Jomfruøer.

Disse øer blev hårdt ramt af orkanen Irma tidligere på måneden. Mange mistede livet, og på nogle af øerne blev stort set alle huse hærget af vind og vand.

USA’s nationale orkantjeneste (NHC) forudsiger, at Maria midt på ugen vil udvikle sig til en “stor” orkan. Det vil ifølge tjenestens hjemmeside sige, at der som minimum kan blive tale om en kategori 3-orkan på skalaen, der går til 5.

Når det sker, vil Maria ifølge prognoserne bevæge sig imod Puerto Rico, Den Dominikanske Republik og Haiti.

En kategori 3-orkan har vindstød på 50 til 57,9 meter i sekundet. Alle orkaner i denne kategori og opefter har vindhastigheder, der betegnes som ekstremt farlige for områderne, de passerer hen over.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters er der udsendt orkan- eller stormvarsel på flere øer. Det gælder blandt andet Barbados, St. Lucia, St. Martin samt Antigua og Barbuda.

Ifølge CNN er Maria en af tre storme i Atlanterhavet, der lige nu bliver holdt øje med.

Orkanen Jose bevæger sig lige nu op gennem Atlanten langs den amerikanske østkyst, men den ser ikke umiddelbart ud til at bevæge sig ind over land. Stormen Lee, der ligger ude over Atlanterhavet øst for Maria, ser ud til at blive svækket over den næste periode.

Powered by Labrador CMS