Ny skønhedstrend: Kvinder barberer sig i ansigtet

Det er måske vejen frem at barbere ansigtet. Foto: iris/Scanpix
Udgivet Opdateret

Mon ikke de fleste kvinder er ret enige om, at et lille overskæg ikke er sexet – når det sidder på dem selv. Barbering i ansigtet har længe været totalt no go for kvinder, men nu siger flere dermatologer, at det er vejen frem

Det er en skønheds-synd at barbere sig i ansigtet, hvis man er kvinde. Det har længe været en urokkelig sandhed, at barbering ikke hørte til i ansigtet. Men nu står flere dermatologer frem og siger, at vi skal genoverveje: Barbering kan holde din hud ung. Det skriver Daily Mail.

Mange kvinder er til en vis grad plaget af uønsket hårvækst i ansigtet – på overlæben eller hagen især. Når kvinder kommer i overgangsalderen sker der ofte en øgning i mængden af hår i ansigtet. Andre igen er bare genetisk disponerede for mere eller mindre hårvækst.

Dermatologerne argumenterer for, at når man barberer sig, skraber man også det øverste hudlag af. Man exfolierer altså huden. Doktor Michael Prager fra London siger:

– Når man ser fra en anti-age vinkel, giver det god mening at barbere ansigtet. Det er en mild form for mikro-dermabrasion, som stimulerer produktion af kollagen, som holder huden ung. Hver gang huden oplever en form for traume, vil den producere mere kollagen for at hjælpe celle-produktionen.

Han mener desuden, at myten om, at håret vokser ud tykkere, virkelig er en myte. Han ser ingen sammenhæng mellem barbering og hårets tykkelse:

– At skære håret af vil ikke give feedback til folliklen, hvor håret gror fra. Folk synes måske, at håret er tykkere, når det vokser ud, men det er udelukkende fordi hårstrået er skåret i en skarp vinkel. Det ændrer ikke på hårets celle-struktur.

Han påpeger, at mænd barberer ansigtet flere gange om ugen i mange år – og han mener, at det giver mændenes hud et mere ungdommeligt udseende.

Doktor Babara Kubicka har også klinik i London, og hun advarer mod barbering:

– Der er bedre og mere effektive måder at exfoliere ansigtet, uden at det involverer barbering. Ved barbering er der risiko for både irritation og at skære sig.

Hun anbefaler, at man i stedet bruger en derma-roller eller ansigtsbørste til formålet.

Powered by Labrador CMS