Ny stor ændring i Royal Run

Royal Run kulminerer igen i år i København og på Frederiksberg. Det sker dog med en ny distance, der skal få endnu flere i løbeskoene.

Udgivet Opdateret

For tredje år i træk bliver danskerne inviteret til et helt særligt løb med et kongeligt strejf – nemlig Royal Run.

Og igen i år løbes den store finale i København og på Frederiksberg, skriver TV 2 Lorry.

Artiklen fortsætter under videoen.

Løbet afholdes den 1. juni 2020 og skydes i gang i Sønderborg i Sønderjylland, dernæst går turen til Aalborg, Odense og til sidst til Hovedstaden.

Ny distance – sådan da

Som noget helt nyt i år vil man også kunne tilmelde sig en løbe-distance på fem kilometer i København og på Frederiksberg, kan TV 2 Lorry fortælle.

De to forrige år var det kun muligt at løbe enten one mile, der svarer til 1,6 kilometer, eller 10 kilometer i Hovedstaden.

– For dem, der tidligere har deltaget på mile-distancen, vil fem kilometer være et perfekt springbræt til at komme videre til 10 kilometer og på sigt måske længere distancer, siger Dorte Vibjerg, direktør i Sparta, der er medarrangør af Royal Run, til TV 2 Lorry.

Sidste år kunne løbere tilmelde sig fem kilometer-distancen i de øvrige byer, men ikke i Hovedstaden – og det skyldtes, at man ville være sikker på, at man på en forsvarlig måde kunne have så mange mennesker omkring især Amalienborg Slotsplads.

Fem kilometer-distancen blev sidste år efterspurgt af mange i Hovedstaden – og i 2020 har Sparta vurderet, at man på en sikker måde nu kan åbne op for billetter til en fem kilometer-rute.

Folkefest

Derudover øges antallet af billetter til løbefesten, så der i år bliver sat 50.000 billetter til salg i København og på Frederiksberg. Sidste år løb cirka 45.000 med i Hovedstaden.

Der sættes 20.000 billetter til salg til henholdsvis 10-kilometer-distancen og one mile-distancen. Fem kilometer-distancen udloves der 10.000 billetter til.

– Vi glæder os derfor meget til at kunne byde de mange deltagere velkommen til endnu en løbefest i København og Frederiksbergs gader i 2020, siger Dorte Vibjerg.

Tilmelding til Royal Run i 2020 åbner den 19. november.

Powered by Labrador CMS