Ny stor motorvejsudvidelse klar

De seks spor åbnes fra mandag den 18. juni og det skal være med til at give en hurtigere og mere sikker afvikling af trafikken.

Slut med vejarbejde mellem Aarhus S og Skanderborg N – nu bliver rejsetiden forkortet.
Udgivet Opdateret

På mandag 18. juni er en god dag for de mange bilister, der dagligt kører på strækningen mellem Aarhus S og Skanderborg N.

Efter et halvt år med vejarbejde – og dermed en noget langsommere trafikafvikling – er Vejdirektoratet nemlig klar til at åbne motorvejens seks spor – det er to spor mere, end før den store udvidelse gik i gang.

Det er gået stærkt med udbygningen af Østjyske Motorvej fra fire til seks spor. Etapen tættest på Aarhus er den mest kritiske delstrækning i forhold til trafikafvikling. Derfor har det været vigtigt for os at få den færdig først og få den færdig inden sommerferien,” oplyser projektleder i Vejdirektoratet Robin Højen Madsen i en pressemeddelelse og fortsætter:

Normalt udbygger man en motorvej på ydersiderne, men her bygger vi ind mod midten. Østjyske Motorvej mellem Skanderborg og Aarhus blev i sin tid bygget med en 12 meter bred midterrabat, og det kommer os til gode i dag, fordi vi har kunnet bruge midterarealet til nye spor og en del af forarbejdet er allerede udført her. Derfor har vi kunnet gennemføre udbygningen så hurtigt.

Fart sættes op senere

Slidlaget på strækningen lægges dog først i 2019.

Hastigheden bliver derfor i første omgang 110 km/t og bliver sat op til 130 km/t, når hele udbygningen er afsluttet.

Spærres totalt

Fra fredag aften 15. juni og frem til mandag morgen den 18. juni omlægges trafikken, og de sidste restarbejder udføres, så alle seks spor er klar til trafikanterne mandag morgen.

Omlægningen forventes kun at skabe mindre trafikale gener og en øget rejsetid på op til 10 minutter.

Nu mangler blot Etape 2 .- den begynder Vejdirektoratet på i slutningen af juni. Foto: Vejdirektoratet.
Nu mangler blot Etape 2 .- den begynder Vejdirektoratet på i slutningen af juni. Foto: Vejdirektoratet.

Fra 4 til 6 spor

I perioden fra 2010-2016 er trafikken steget med 25 procent på strækningen.

De nye motorvejsspor vil give trafikanterne en hurtigere og mere sikker rejse på strækningen.

Østjyske Motorvej mellem Skanderborg og Aarhus blev i sin tid bygget med en 12 meter bred midterrabat.

Normalt udbygger man en motorvej på ydersiderne, men på denne strækning sker udbygningen fra fire til seks spor i midterrabatten.

Kilde: Vejdirektoratet

I forbindelse med opsætning af tre portaler hen over motorvejen vil der være tre kortvarige totalspærringer af motorvejen i tidsrummet mellem kl. 22 og 04 enten fredag eller lørdag aften/nat.

Powered by Labrador CMS