Nyt haveanlæg i Christiansfeld

Haveanlægget forventes at stå færdigt i slutningen af juni. Pressefoto.
Udgivet Opdateret

Frem til slutningen af juni vil parkeringspladsen ved Gl. Kongevej i Christiansfeld være optaget af maskiner og byggemateriale.

Kolding Kommune er nemlig i gang med at bygge et nyt offentligt tilgængeligt haveanlæg, som kommer til at skabe glæde og gavn for beboere og især skolebørn i Christiansfeld.

Haveanlægget er inspireret af Christiansfelds oprindelige byplan og kommer blandt andet til at indeholde en overdækket terrasse med bænke, et haveskur, skolehaver, vandpost, trådløst internet og en havepavillon.

– Byens haver er en vigtig brik i fortællingen om Herrnhuternes unikke byplan. Der er desværre kun få af disse langstrakte haver tilbage, og vi gør derfor meget ud af at bruge originale materialer og målforhold, siger Landskabsarkitekt Thomas Thinghuus fra Kolding Kommune.

Anlægget kommer til at hedde Comeniushaven opkaldt efter den tjekkiske underviser og præst Johan Amos Comenius, der med sin moderne og progressive, kristne pædagogik har været en stor inspirationskilde for Brødremenigheden.

Fra gamle billeder, kan man se at haverne har været formet som et kors, har været frodige og formentlig delt ind med prydhave, nyttehave og frugthave. Midt i korset stod typisk en havepavillon.

Haveanlægget forventes at stå færdigt i slutningen af juni, mens pavillonen bygges hen over sommeren.

Powered by Labrador CMS