Nyt Horsens-kollaps

Viborg skulle bruge kampens første 18 minutter på at slå Horsens, da holdet i overbevisende stil vandt 3-0

Tre hurtige Viborg FF-mål inden for kampens første 18 minutter var rigeligt til tre point, da viborgenserne søndag slog AC Horsens sikkert med 3-0 på udebane i Superligaen.

Præcis som i sidste weekend mod Brøndby var Horsens-forsvaret til tider hullet som en si, og det udnyttede Viborg til fulde.

Viborgs kantspillere havde specielt gode betingelser på siderne af hjemmeholdets defensiv, hvorfra de kom til mange indlæg og afslutninger.

I fantastisk spillehumør

Især Viborgs tuneser, Elias Achouri, var i et fantastisk spillehumør og kampens store profil. Han scorede ikke blot to mål, men drev også flere gange gæk med Horsens' højreside.

Første halvleg var en sand Viborg-opvisning, mens anden halvleg var mere jævnbyrdig og endte målløs.

Viborg er på andenpladsen og bevarer afstanden på fire point op til FC Nordsjælland på førstepladsen. Horsens ligger nummer ti med tre point op til top-6.

Efter tre minutter

Efter blot tre minutter sparkede Viborgs Elias Achouri bolden tørt ind fra 25 meters afstand til 1-0.

Der gik ikke mange minutter, før Viborgs start gik fra god til fænomenal. Fra det 16. til det 18. minut scorede udeholdet nemlig til både 2-0 og 3-0.

Først blev Achouri dobbelt målscorer, og dernæst kom angriberen Alassana Jatta på tavlen, da hans afslutning via en modstander sejlede over Horsens-keeperen.

Tættest på en Horsens-scoring var angriberen Anders K. Jacobsen, der efter en times spil testede Viborg-målmand Lucas Lund, som dog reddede flot.

AC Horsens-spillerne smed det hele på gulvet i kampens første 18 minutter, og Viborg FF sejrede sikkert.

AC Horsens

AC Horsens – eller Alliance Club Horsens – blev grundlagt i 1994 som en sammenlægning af Horsens fs og FC Horsens.

Klubben rykkede første gang op i Superligaen i 2005, og har kæmpet brave kampe for at blive der siden. Oftest med held, men også med enkelte afstikkere til 1. Division.

AC Horsens har altid haft et af ligaens mindste spillerbudgetter og ofte har træneren været blandt holdets helt store profiler. Den tidligere landsholdskæmpe Kent Nielsen var træner fra 2001 til 2009, og Bo Henriksen bragte kolorit til ligaen som træner mellem 2014 og 2020.

AC Horsens er i øvrigt den eneste klub i ligaen, der aldrig har vundet metal. Horsens fS vandt dog en bronzemedalje i 1967.

Klubben spiller sine hjemmekampe på CASA Arena i Horsens, der huser 10.495 tilskuere. Heraf er 7500 siddepladser.