Nyt stort smittetal

1671 nye smittede lørdag

Lørdagens smittetal er netop blevet offentliggjort
Lørdagens smittetal er netop blevet offentliggjort
Udgivet Opdateret

1671 personer er testet positiv for coronavirus det seneste døgn. Det viser tal fra Statens Serum Institut (SSI) lørdag.

De 1671 smittetilfælde er fundet i 108.918 PCR-test. Det er de prøver, hvor man podes i svælget.

Andelen af positive prøver i forhold til det samlede antal foretagne prøver viser, at det er 1,53 procent af prøverne, som har vist et positivt svar.

Antal indlagte på landets sygehuse falder med 2 til 219. Fire coronarelaterede dødsfald har fundet sted det seneste døgn.

De 221 indlagte personer, som var tallet fredag, var det højeste siden april, og de 219 indlagte personer lørdag er således fortsat i den høje ende, hvis man ser på de seneste seks måneder.

Indlagte stiger

Sundhedsstyrelsen har meldt ud, at den forventer, at antallet af indlagte med corona de kommende uger vil stige til 250-300. Det fremgår af en rapport, som blev offentliggjort fredag.

Her lyder det desuden også, at coronapatienter ikke i sig selv er en belastning på nuværende tidspunkt.

Fra politisk side har den stigende smitte, især omkring hovedstadsområdet, fyldt en del den seneste uge på Christiansborg.

Den stigende smitte betyder i første omgang, at kommuner fra den københavnske vestegn er klar til at indføre coronatiltag.

Hvornår er smitten høj?

I en kommune anses smitten for at være høj, når der er 500 smittede eller flere pr. 100.000 indbyggere samt mindst 20 smittetilfælde med COVID-19 i de seneste syv dage.

I et sogn anses smitten for at være høj, når der er 1.000 smittede eller flere pr. 100.000 indbyggere, mindst 20 smittetilfælde de seneste syv dage samt en positivprocent på mindst 3.

Tiltagene anbefales iværksat, når sognet eller kommunen overskrider disse grænseværdier.

Tiltagene kan ophøre igen, når sognet/kommunen i syv dage i træk er under niveau på mindst ét af de tre parametre for henholdsvis incidens, antal smittetilfælde samt positivprocent.

Kilde: Coronasmitte.dk
Powered by Labrador CMS