Nyt tiltag modarbejder hudallergi

Hudallergi er en alvorlig sag, for når først du er ramt, er der ingen kur.

Hudallergi kommer til udtryk i form af blandt andet rødmen og hævelser.
Udgivet Opdateret

Mindst hver 10. dansker lider af hudallergi, og da det desværre ikke ikke er alle, der kan undgå hudallergi, har Miljø- og Fødevareministeriet udarbejdet en ellergistrategi, der skal sikre, at færre danskere bliver ramt af hudallergi i fremtiden.

Miljøstyrelsen skriver i en pressemeddelelse, at den politiske aftale skal sikre øget fokus på kemikaler, der forårsager hudallergi. Derudover skal danskerne beskyttes bedre mod allergi, hvilket på længere sigt skal være med til, at færre danskerne bliver ramt af hudallergi til at starte med.

En del af problemet med hudallergi er, at ingen kan vide sig helt sikre på at gå fri af det.

– Hudallergi kan ramme alle. Der skal man ikke have et særligt talent, det handler udelukkende om, hvor meget man møder tingene, og hvornår dråben får bægeret til at flyde over, har Betina Hjorth, rådgivningschef hos Astma-Allergi Danmark tidligere sagt til Ritzau.

Vi skal forebygge

Du arver ikke hudallergi, og det betyder, at du kan værne dig mod det, hvilket i sig selv er vigtigt.

– Når man først har det, så er det en allergi, der ligger i os. Man kan godt undgå symptomerne, hvis man holder op med at bruge de ting, der provokerer og giver symptomerne, men allergien vil altid være der, sagde Betina Hjorth.

Miljø- og Fødevareministeriet har lanceret en strategi med navnet “Færre danskere med hudallergi,” der skal sænke antallet af danskere, der fremover bliver ramt af hudallergi.

“Mange danskere får allergi på grund af helt almindelige hverdagsprodukter. Vi skal forebygge nye tilfælde af hudallergi. Dels ved at begrænse brugen af allergifremkaldende kemikalier, men også ved at informere bedre, så befolkningen ved, hvad de putter i hovedet eller på kroppen,” siger Magnus Løfstedt, kontorchef i Miljøstyrelsen, til Miljøstyrelsen.dk.

Hvis du vil undgå hudallergi, kan du starte med at undgå parfume, eksempelvis når du vasker tøj eller på anden måde bruger sæbe i din hverdag.

Bliver du ramt af hudallergi, vil du opleve en række forskellige symptomer, herunder eksem, der kommer til udtryk i form af rødme, kløe og hævelse.

Powered by Labrador CMS