Nytårsforsæt og konfirmationer: Det søgte vi på i januar

Arkivfoto: Colourbox
Udgivet Opdateret

I januar lægger mange danskere planer for, hvordan de kommer af med de dårlige vaner. Det viser søge-historikken

Julen og al dens sul er fortid. Nu skriver vi 2015, og dermed er det højsæson for nytårsforsæt, der skal gøre danskerne sundere. Det kan man tydeligt aflæse i en dugfrisk statistik over søgetrends fra søgetjenesten Krak, hvor rygestop helt suverænt topper listen over de mest søgte ord med en stigning i antallet af søgninger på 1.263 procent i forhold til december. Lidt længere nede på listen dukker kogebog og fitnesscenter op med stigninger på henholdsvis 580 procent og 278 procent i forhold til forrige måned.

– Tallene viser, at danskerne har fokus på at få en sund start på året. Det handler både om at være aktiv og spise sundt. Og så bekræfter statistikken, at januar er højsæson for rygestop. Vi kan se, at folk bruger nettet til at finde lokal information om, hvordan de kan få hjælp til holde deres nytårs­forsæt, siger Stefan Kercza, der er koncernchef i Eniro.

Men januar er også måneden, hvor danskerne begynder at planlægge forårets konfirmations-fester. Antallet af søgninger på konfirmationskjoler er steget med 343 procent i forhold til december:

– Konfirmationerne plejer at starte i april, og derfor begynder mange allerede planlægningen nu, så man er sikker på, at man eksempelvis kan få maden leveret udefra. Derudover tyder vores søgestatistik på, at pigerne er tidligt ude og sonderer terrænet, så de kan få en smuk kjole til den store dag. Både på mobil og pc er søgeordene konfirmationskjole og gallakjole blandt topscorerne. Det er sandsynligvis, fordi de kommende konfirmander søger efter kjoler derhjemme sammen med familien eller i skolen med veninderne, siger Stefan Kercza.

Søgeord, der trendede på Krak i januar 2015

1. Rygestop

2. Kogebog

3. Diner transportable

4. Ekstra

5. Hjemmeværnet

6. Byg

7. Gallakjoler

8. Konfirmationskjoler

9. Ekstra Bladet

10. Fitnesscenter

Powered by Labrador CMS