Obama støtter Aung San Suu Kyi

Newspaq
Udgivet Opdateret

Aung San Suu Kyi holdt fælles pressekonference med USA’s præsident, som kritiserer paragraf i forfatning.

USA’s præsident, Barack Obama, der fredag besøgte Myanmars oppositionsleder Aung San Suu Kyi i hendes hjem i Yangon, kritiserer en paragraf i landets forfatning, der hindrer oppositionslederen og en del andre kandidater i at stille op ved næste års præsidentvalg i det sydøstasiatiske land.

– Det er en meningsløs paragraf, sagde den amerikanske præsident om paragraffen, der forhindrer politikere, som har børn med udenlandsk statsborgerskab, i at stille op ved præsidentvalget.

Aung San Suu Kyi, siger på en fælles pressekonference med Obama, at forfatningen er “uretfærdig og udemokratisk”. Hendes afdøde mand, som hun har to børn med, var brite, og børnene har derfor britiske pas.

Aung San Suu Kyi havde forud for Obamas besøg holdt et møde med præsident Thein Sein om det planlagte valg, hvor landet forventes at tage et skridt i en ny retning efter årtier med militæret ved magten.

Myanmars myndigheder har sagt, at der vil blive afholdt valg i landet i den sidste uge af oktober eller første uge i november 2015.

/ritzau/Reuters

Powered by Labrador CMS