Odense Zoo er cirka 20 silkeaber i underskud

Nysgerrige aber har i løbet af natten forladt deres indhegnede område i Odense Zoo.

Udgivet Opdateret

Odense Zoo er i skrivende stund cirka 20 dyr i underskud, efter at havens silkeabebeholdning i løbet af natten har taget flugten og forladt det indhegnede område, de små dyr normalt bor i.

– Det er et åbent anlæg med et strømførende hegn foroven, og de har fundet en eller anden teknik til at komme over. Vi har ikke set, hvor flugtvejen er endnu, fortæller zoolog fra Odense Zoo, Ninna Collatz Christensen, til Newsbreak.dk.

De første forlydender fra Odense Zoo var, at de havde mistet cirka 10 aber.

– Men det er dem alle sammen nu. Der var en dyrepasser nede og kigge, da det blev mørkt. Og da det blev lyst, kunne vi se, at de alle var væk, forklarer Ninna Collatz Christensen.

Over hegnet og vandet

Odense Å løber igennem Odense Zoo, og den går forbi det område, havens silkeaber normalt opholder sig i. Aberne er på en eller anden måde kommet forbi deres hegn, ud af deres egen indhegning og over på den anden side af åen.

– De er nu på begge sider af åen. De betragter det hele som deres hjem siger Ninna Collatz Christensen.

Da Newsbreak.dk var i kontakt med Odense Zoo, kunne Ninna Collatz Christensen fortælle, at ingen af de godt 20 aber havde forladt Odense Zoo fuldstændigt. Men det kan dog godt ske.

– Hvis ikke vi når at fange dem. De er ekstremt nysgerrige, undersøger alt nyt og lærer af hinanden. Lige nu kan vi godt se dem, men vi kan ikke fange dem. De er hurtige, forklarer zoologen.

Du ser en silkeabe, hvad gør du?

Situationen er dog langt fra så alvorlig, som den kunne være for Odense Zoo. Først og fremmest er der tale om små dyr, der som sådan ikke er farlige for mennesker. Det er derfor blevet besluttet, at man først vil prøve at lokke dem tilbage i deres hjem. Havde der været tale om en tiger eller et andet rovdyr, var det en anden snak.

– Så havde vi skudt dem, men de her er ikke farlige for mennesker, siger Ninna Collatz Christensen.

Det betyder dog ikke, at man som privatperson skal prøve at give en hånd med i indfangingen af de 20 dyr.

– Det er ikke farligt. Men de kan bide. Og de bider fra sig, hvis de føler sig truede, forklarer zoologen.

Hvad må man så?

Man skal altså ikke prøve at fange en silkeabe. Men der er noget andet, man absolut heller ikke må.

– Det værste folk kan prøve er at fodre dem, siger Ninna Collatz Christensen.

Som det er lige nu, løber aberne rundt i et for dem nyt skovområde. De er derfor ved at smage på det lokale dyreliv i form af diverse insekter, men går det først op for dem, at der render venlige tobenede rundt længere væk med alskens lækre godbidder, så kan det være, at det er det sidste Odense Zoo har set til de 20 silkeaber i meget lang tid.

– Men nu må vi se, hvor langt de når, siger Ninna Collatz Christensen.

Hun fraråder også folk at ringe til Fyns Politi i denne givne situation. De har intet med indfangningen at gøre. Det står personalet fra Odense Zoo helt og holdent selv for.

Powered by Labrador CMS