Ondt i halsen? Sådan kurerer du det

Efteråret lurer, og de fleste lægger sig med snue. Men der er faktisk mange metoder til at helbrede din ømme hals.

Kæmper du med en øm eller irriteret hals, så er der flere måder at lindre det på. Klik videre og bliv klogere. Foto: Scanpix
Kæmper du med en øm eller irriteret hals, så er der flere måder at lindre det på. Klik videre og bliv klogere. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Efterårets vejr er ofte blæsende, regnfuldt og gråt. Det kan få selv det bedste immunforsvar til at dale i effektivitet.

Flere har nok oplevet at blive ramt af snue, forkølelse eller lignende, når årstiderne skifter.

Har du en øm og irriteret hals, findes der mange naturlige måder at kurere det på. Du behøver ikke at købe dig fattig på apoteket. Det skriver Good Housekeeping.

I galleriet ovenfor kan du se, hvilke remedier, du kan bruge til at kurere ondt i halsen.

En lindrende te

Det er nok de fleste, der har hørt, at varmt te er én af de ting, der er gode for halsen.

– Varme drikke kan være beroligende for halsen. Der er et lille del beviser for, at urtete inkluderet marshmallow rod, lakridsrod og elmebark hjælper mod smerten, men hvorfor er ukendt, siger Dana Neutze, der har en doktorgrad i medicin.

Det søde

Honning er også sat i forbindelse med heling af ømhed i halsen. For nogles vedkommende i sammenhæng med teen.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Faktisk ser man størst bedring i personer, der lider af hoste, ved behandling med honning sammenlignet med det hostestillende lægemiddel dextrometorphan i et studie.

Honning danner en beskyttende hinde på halsen, mens honning også fungerer antibakteriel.

Faktisk skal vi prise os lykkelige for, at vi har god honning til rådighed i Danmark, for en undersøgelse har vist, at noget dansk honning har bedre bakteriedræbende effekt end udenlandsk honning.

Powered by Labrador CMS